Logo Generalitat

Les administracions de Terres de l'Ebre es mancomunen per treballar amb els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

query_builder   7 maig 2022 09:00

event_note Nota de premsa

Les administracions de Terres de l'Ebre es mancomunen per treballar amb els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere

  • Els fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere han possibilitat la creació d’una campanya conjunta entre els ajuntaments de prevenció i sensibilització “Per unes Terres de l’Ebre lliures de violències sexuals”.
  • La Guia per al fons del PEVG de la Secretaria de Feminismes facilita la corresponsabilitat entre ajuntaments per tal de dur a terme projectes que fins llavors només han pogut fer els consells comarcals.
El Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere iniciat l’any 2019 ha suposat a Terres de l’Ebre poder crear sinergies entre les administracions i els ens locals fent activitats conjuntes que fins llavors no s’havien pogut donar a terme. “Amb els fons que reben directament els municipis del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere s’ha aconseguit que la majoria de poblacions de les Terres de l’Ebre implementin els seus espais segurs durant les festes” ha ressaltat la coordinadora territorial d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà Fortuño.

L’acord unànime que va tenir lloc en l’última Conferència Sectorial extraordinària d’Igualtat celebrada a Madrid va permetre assolir la permanència del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i la creació d’un grup tècnic format per tots els governs de l’estat Govern. Aquest acord històric busca d’ampliar la seva cobertura als diferents àmbits i formes de violència masclista, com ja s’està fent a Catalunya i disposar d’un finançament estable i adequat per fer front a la violència masclista.

En aquest sentit, la Secretaria de Feminismes del Departament d’Igualtat i Feminismes va crear la Guia per als Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere facilitant el desenvolupament d’accions i projectes conjunts, buscant la corresponsabilitat i l'acció des dels ens locals i comarcals. La coordinadora de Terres de l’Ebre ha ampliat “La Guia per als Fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere serveix als municipis per tenir una visió més àmplia de tot allò que poden fer i, fins i tot, de la possibilitat de fer activitats mancomunades que fins ara només feien els consells comarcals”.

La guia busca facilitar les aliances territorials per tal de poder executar projectes més grans i amb més capacitat d’impacte. “Des de les Administracions locals és des d’on es detecten millor i a la vegada es pateixen totes les problemàtiques que sorgeixen per les agressions sexistes i violències sexuals”. Per mitjà de la feina compartida entre les diferents administracions “Es va poder fer una campanya conjunta de prevenció i sensibilització «Per unes Terres de l’Ebre lliures de violències sexuals»” ha reivindicat Lleixà.

Prevenció, reparació i formació

Les diferents accions que es contemplen des del fons del PEVG van des d’accions de sensibilització de la societat i de prevenció de les violències masclistes fins a la millora de la resposta institucional a les víctimes de violència masclista a través de la coordinació i el treball en xarxa, passant per campanyes que puguin visibilitzar l’atenció de les formes de violència masclista més enllà del context de parella o exparella. També s’inclouen accions per impulsar la formació dels diferents agents per a garantir una millor resposta assistencial a les dones víctimes de la violència masclista i a les seves filles i fills.

Respecte al grup de treball tècnic participat pels diferents governs està en procés d’elaborar una proposta d’acord per tal que sigui aprovada al mes de juliol.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined