El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, durant l'acte d'impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, a la Ràpita.

President Aragonès: "És imperatiu i urgent preservar la riquesa paisatgística de les Terres de l'Ebre"

query_builder   13 maig 2022 19:32

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "És imperatiu i urgent preservar la riquesa paisatgística de les Terres de l'Ebre"

  • Acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte d’impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre
  • Prèviament ha visitat l’espai museístic MónNatura Delta de l’Ebre, a Amposta, que enguany celebra el seu desè aniversari
El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, durant l'acte d'impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, a la Ràpita.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, durant l'acte d'impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, a la Ràpita.
El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquest matí l’acte d’impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, a la Ràpita, on ha destacat que “és imperatiu i urgent preservar la riquesa paisatgística, la representativitat dels ecosistemes mediterranis i el model de conservació de la biodiversitat” de les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera, ha explicat, “assegurem el progrés de les persones que teniu el privilegi de ser de les Terres de l’Ebre”.

Després d’haver estat reconegudes per la UNESCO Reserva de la Biosfera l’any 2013, aquest matí el president ha reafirmat el compromís del Govern per fer d’aquest segell una senyal d’identitat i de reconeixement internacional. En aquest sentit, Aragonès ha estès la mà per fer que “la preservació del medi natural sempre sigui amb cogovernança, tenint present no només que cal protegir i preservar aquest patrimoni”, garantint la capil·laritat dels serveis al conjunt del territori “aportant-hi recerca, innovació, i aportant la investigació científica en els reptes de la lluita contra el canvi climàtic”.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu també ha posat en valor que “Catalunya té tots els atributs per ser una potència alimentària de primer nivell”, explicant que no ho serà amb volum perquè les característiques geogràfiques no ho permeten, però sí en valor, “que és allò que ens fa singulars i únics”.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha explicat que el proper dimarts presentarà l’Estratègia Delta en seu parlamentària. “Una estratègia, amb accions a curt, mitjà i llarg termini, que esdevé un model de cohesió”, ha posat de relleu, destacant que l’objectiu és “evitar la regressió del Delta i cercar una via integradora de desenvolupament i gestió del territori que faci compatible la conservació de la seva diversitat i les activitats productives”.

A l’acte, també hi ha participat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, Xavier Faura, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, entre altres autoritats.

Prèviament, el cap de l’Executiu i la consellera s’han desplaçat a Amposta, on han visitat l’espai museístic MónNatura Delta de l’Ebre, situat en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Aquest espai, que organitza cada any activitats d’educació ambiental, així com tallers d’ornitologia, natura i tradicions del Delta per a totes les edats posant en relleu el valor mediambiental de la zona, celebra aquest any el seu desè aniversari.

3  

Imatges

El president Aragonès durant la visita.

El president Aragonès durant la visita. 163

El president Aragonès acompanyat de la consellera Jordà.

El president Aragonès acompanyat de la consellera Jordà. 185

El president Aragonès durant l'acte al museu de la mar

El president Aragonès durant l'acte al museu de la mar 210