Primer pla dels drons

L'ACA desplega un equip de sis drons per a millorar les tasques d'inspecció i control en el medi hídric

query_builder   26 maig 2022 12:00

event_note Nota de premsa

L'ACA desplega un equip de sis drons per a millorar les tasques d'inspecció i control en el medi hídric

  • N’hi haurà un per a cadascuna de les demarcacions territorials de l'ACA per detectar abocaments, localitzar obstacles en trams de riu i comprovar l'estat de les lleres, així com d'obres i infraestructures que les puguin afectar.
  • Vuit inspectors disposen de la titulació per a pilotar aquestes aeronaus i l'Agència s'ha donat d'alta com a operadora de vol
  • Aquestes eines serviran per a inspeccionar punts de difícil accés i disposar d’una major perspectiva i eficiència en les tasques d'inspecció
Dos dels drons de l'ACA fent tasques d'inspecció en el medi.
Dos dels drons de l'ACA fent tasques d'inspecció en el medi.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha desplegat un equip de sis drons per a millorar les tasques d'inspecció i control en el medi hídric de Catalunya. Aquestes aeronaus, que han començat a operar aquest mes, estan desplegades en cadascuna de les demarcacions territorials de l'Agència (Girona, Barcelona -2, a l'estar dividida en els àmbits de Llobregat-Foix i Tordera Besòs, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre).

Aquests drons permetran fer vols per detectar abocaments, recollir dades de camp, observar riuades i els seus efectes, localitzar obstacles en trams de rius, comprovar l’estat de les lleres i, finalment, detectar la possible afecció que sobre les mateixes estiguin provocant obres o infraestructures, entre d’altres. Actualment hi ha 8 inspectors/es que ja s’han examinat i obtingut la titulació com a pilots a distància per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per categoria oberta, subcategoria A1/A3. A més, l’ACA s’ha donat d’alta com a operadora de vol.

En les darreres setmanes ja s’han dut a terme les primeres tasques per a comprovar el funcionament d'aquests drons, sobrevolant indrets on calia tenir una perspectiva més global de les lleres, d'activitats extractives i d'alguna resclosa, entre d'altres. Aquestes eines permetran inspeccionar punts de difícil accés i disposar d’una major perspectiva en les tasques d'inspecció.

3  

Imatges

Foto 1. Primer pla dels drons.

Foto 1. Primer pla dels drons. 1063

Foto 2. Dos dels drons de l'ACA fent inspecció en el medi.

Foto 2. Dos dels drons de l'ACA fent inspecció en el medi. 1387

Foto 3. Dron iniciant el vol.

Foto 3. Dron iniciant el vol. 948

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 225