Un moment de la presentació

El Parc Natural de l'Alt Pirineu promou l'ecoturisme per difondre els seus valors naturals i paisatgístics

query_builder   27 maig 2022 12:52

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de l'Alt Pirineu promou l'ecoturisme per difondre els seus valors naturals i paisatgístics

  • Aquest divendres, junt amb l’Associació de Guies Intèrprets del Parc, s’han presentat les activitats de la temporada anual d’ecoturisme
  • Actualment, el Parc ha iniciat el procediment per adherir-se a la Carta Europea de Turisme Sostenible
Presentació de la temporada d'ecoturisme

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha presentat, conjuntament amb l’Associació de Guies Intèrprets del Parc, la temporada anual d’ecoturisme. Enguany s’han programat més d’una vintena de tipus d’activitats i rutes guiades per gaudir dels paisatges i la biodiversitat del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Hi haurà activitats relacionades amb la descoberta de papallones i la flora, guiatges per observar la fauna d’alta muntanya, un recorregut per conèixer l’activitat a l’entorn del ferro que es feia als boscos de la Vall Ferrera, caminades astronòmiques, rutes per descobrir la geologia del Parc o sortides amb raquetes, entre moltes altres.

Així mateix, també s’organitzaran al llarg d’aquesta temporada activitats d’educació ambiental d’observació de carronyaires al nou punt d’aguait de l’Obaga d’Orteu d’Embonui, rutes guiades interpretades per la xarxa de 900 quilòmetres de camins senyalitzats del Parc o activitats per observar la brama del cérvol juntament amb la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars.

Des del Parc s’ha destacat que aquest tipus d’oferta ecoturística té plenament en compte les repercussions actuals i futures econòmiques, socials i mediambientals per satisfer les necessitats dels visitants, de l’entorn i les comunitats locals, i s’emmarca dins dels principis que promou la Carta Europea de Turisme Sostenible, a la qual precisament el territori del Parc té previst adherir-se. L’objectiu d’aquesta iniciativa és augmentar el coneixement sobre l’espai protegit i donar suport a la seva preservació, al mateix temps que es treballa per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística dels espais protegits i la seva àrea d’influència, sense oblidar les necessitats de l’entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants. Actualment, el Parc, juntament amb els ens locals i el sector turístic local, està treballant en la definició de l’estratègia i el pla d’acció, que podria estar enllestit a final d’any per presentar formalment la candidatura a la Carta Europea de Turisme Sostenible.

D’altra banda, l’Associació de Guies Intèrprests del Parc ha aprofitat la presentació per posar en valor el codi de bones pràctiques dels seus membres en el guiatge interpretatiu, que garanteix els paràmetres de seguretat, rigor i qualitat que han de complir en les activitats de guiatge que es facin al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

L’any passat van visitar el Parc Natural de l’Alt Pirineu 348.419 persones.

 

65 persones acreditades com a Bon Coneixedor del Parc

Durant la presentació de la temporada d’ecoturisme del Parc, també s’ha lliurat els nous carnets identificatius com a Bon/a Coneixedor/a del Parc (antic curs de Guia Intèrpret). Aquesta carnet permet als guies identificar-se davant els seus clients com a guies acreditats pel Parc a l’hora d’exercir la seva activitat professional de guiatge dins l’espai natural protegit.

Durant les darreres edicions del curs, han superat aquesta formació 65 persones.

1  

Imatges

Acte de presentació de la temporada d'ecoturisme al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Acte de presentació de la temporada d'ecoturisme al Parc Natural de l'Alt Pirineu 2981