Altres acords del Govern

Altres acords del Govern

query_builder   6 juliol 2010 14:02

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
El Govern destina 360.000 euros al Centre d’Art La Panera de Lleida
 
El Govern ha acordat avui destinar 360.000 euros a l’Institut Municipal d’Acció Cultural de Lleida (IMAC) per al desenvolupament del programa d’activitats del Centre d’Art La Panera durant aquest any. Aquesta aportació representa el 50% del pressupost del centre. L’altra meitat l’assumeix l’IMAC.
 
El Centre d’Art La Panera és un centre territorial d’arts visuals de titularitat pública, impulsat per la Generalitat i l’IMAC. Ofereix exposicions individuals i temàtiques d’interès cultural rellevant, que complementa amb programes i activitats adreçades al món educatiu. També organitza diverses activitats paral·leles, amb l’objectiu d’apropar les diferents pràctiques artístiques contemporànies a tot tipus de públic.
 
La Panera forma part de la xarxa pública de centres i espais d’art de Catalunya que el Govern està creant conjuntament amb el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) per equilibrar l’accés a la cultura a tot el territori.
 
 
Modificació dels estatuts del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs
 
El Govern ha acordat la modificació dels estatuts del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs. Concretament modificarà l’article 8 dels estatuts, amb la finalitat d’incorporar dintre de l’estructura del Consorci un òrgan de participació, amb caràcter consultiu, per tal de donar cabuda en el sí del Consorci a les entitats vinculades al territori de Gallecs i vehicular, d’aquesta forma, la col·laboració i aportacions d’aquestes entitats. També canviarà el contingut de l’article 13, per tal de permetre la delegació de vot dels membres del Consell Plenari del Consorci en favor d’altres membres del Consell, la qual cosa permetrà un funcionament més àgil i eficient de l’òrgan col·legiat esmentat.
 
El Consorci del Parc de l’espai d’interès natural de Gallecs està format per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau Solità i Plegamans, Parets del Vallès, Lliçà de Vall i Montcada i Reixac; i és l’òrgan encarregat d’assumir la gestió, l’explotació, la protecció i la conservació dels seus terrenys.
 
Gallecs el conformen 774 hectàrees d’un alt interès natural i agrícola que compleix, a més, la funció de separador entre els àmbits urbanitzats de la riera de Caldes i el Tenes, així com de connector natural entre els espais de la serralada litoral (Cingles del Bertí, el Farell) i la serralada litoral (serra de Marina, Cèllecs). Des del punt de vista dels valors paisatgístics, Gallecs és un dels pocs exemples de plana vallesana que s’ha mantingut lliure d’urbanització.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined