- El preu no podrà tenir un pes de més del 20% en el còmput general per valorar una oferta
query_builder 31 maig 2022 14:48
event_note Nota de premsa
El Govern ha aprovat avui un acord en virtut del qual la contractació pública de serveis d’alimentació ha de prioritzar els productes saludables i sostenibles per davant del preu. L’objectiu és garantir que allà on es prestin serveis alimentaris de caràcter públic (menjadors escolars, centres residencials de gent gran, centres penitenciaris, hospitals...) es consumeixin majoritàriament productes frescos, de temporada, de venda de proximitat, de producció agrària ecològica, de producció integrada i de qualitat diferenciada. D’aquesta manera, a més, es minimitza l’impacte del transport d’aquestes mercaderies, i conseqüentment, es redueix també la seva petjada de carboni.
En concret, aquest acord estipula que els departaments de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic que hagin de contractar serveis alimentaris incorporin en els contractes diferents clàusules, amb criteris d’adjudicació i condicions especials d’execució, que:
El nou acord, a més, vol garantir que el preu no vagi en detriment d’aquests requisits pel que fa a l’adjudicació de contractes. En aquest sentit, el Govern ha decidit establir que el preu sigui fix, sempre que el contracte ho permeti, o que la seva valoració no suposi mai un percentatge superior al 20% del total de l’oferta a avaluar.