jordi puignero

Diàlegs a la sala Cotxeres del Palau Robert

Jordi Puigneró: "Catalunya ha de ser un país digital i digitalitzat"

query_builder   3 juny 2022 13:28

event_note Nota de premsa

Diàlegs a la sala Cotxeres del Palau Robert

Jordi Puigneró: "Catalunya ha de ser un país digital i digitalitzat"

  • L’Honorable senyor Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori ha obert el cicle Diàlegs al Palau Robert
  • A l’acte hi han assistit uns vuitanta representants del món de l’empresa i del sector tecnològic català
  • Està previst celebrar dues sessions més sobre sostenibilitat i empresa, en un cicle que pretén donar veu a temes estratègics de país
jordi puignero

Aquest matí a la sala Cotxeres de Palau Robert s’ha celebrat la primera sessió del cicle Diàlegs al Palau Robert, sota el títol “Digitalització i innovació: La transformació digital com a oportunitat de millorar el posicionament competitiu de les empreses”.

A l’acte hi han participat el senyor Genís Roca, president de la Fundació .CAT i la senyora Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global, en un diàleg moderat per la periodista Mariola Dinarès. L’Honorable senyor Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, qui  ha obert el cicle  Diàleg al Palau Robert s’ha referit a la digitalització com la nova industrialització i  ha afirmat que “Catalunya ha de ser un país digital i digitalitzat. I per tant, la digitalització ha d’estar a l’agenda política i a la de les empreses. Ha afegit que “estem en un canvi d’era i aquest lideratge ha d’impulsar la transformació”.

Genís Roca ha afirmat que “la tendència de tots els sectors és oferir serveis proactius massivament personalitzats amb dades en temps real”. Com a exemples d’aquesta tendència, ha nomenat les plataformes de Neflix o Spotify i, fins i tot l’agència tributària. El president de Fundació .Cat també ha defensat el català, afirmant que “la llengua és un punt crític, fonamental, en el futur digital del país”.

La presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, ha afirmat que “estem davant de la quarta revolució industrial, la més transformadora de totes” Durant la seva intervenció també ha insistit en el concepte d’humanisme digital, “hem de posar la persona al centre i no deixar a ningú fora”, ha manifestat.

Diàlegs al Palau Robert respon a l’objectiu del centre d’esdevenir un referent en els àmbits cultural i polític i reforçar el seu posicionament com a emissor de temes d’interès general per als ciutadans. D’altra banda, la denominació de diàlegs al Palau Robert vol incidir en el concepte d’intercanvi de coneixement i d’escolta activa entre els experts i la ciutadania. El Secretari de Difusió de la Generalitat de Catalunya, Jofre Llombart, ha manifestat que Diàlegs al Palau Robert vol ser un “espai de reflexió i de diàleg per tractar amb profunditat i dinamisme les gran qüestions de país”.

Està previst celebrar dues sessions més, que versaran sobre  la sostenibilitat com a via per a impulsar l’economia de manera rendible i contribuir a la millora de la salut del planeta, i sobre economia i empresa, per conèixer de primera mà les eines de reactivació social i econòmica que aportaran els fons Next Generation. Comptaran, igualment, amb professionals de reconegut prestigi en el seus àmbits respectius.

Contacte premsa:
Anna Caballero
acaballero@undatia.es
650 35 84 84

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined