Miniatura foto 4 NP Els Guiamets

Acció Climàtica posa en marxa l'ampliació de la zona regable del pantà d'Els Guiamets

query_builder   8 juny 2022 13:31

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica posa en marxa l'ampliació de la zona regable del pantà d'Els Guiamets

  • El secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, reivindica que amb aquesta nova infraestructura s’assegura la continuïtat de les explotacions i conreus de la zona d’influència
Foto web 4 NP Guiamets
Un moment de l'acte d'avui.

El secretari d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Oriol Anson, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Àngel Xifré, ha presidit, avui, la posada en marxa de l’ampliació de la zona regable del pantà d’Els Guiamets cap als termes municipals de Capçanes, Els Guiamets, Marçà i Tivissa.

Oriol Anson ha posat en valor la posada en marxa de l’ampliació d’aquest reg, que permetrà regar la zona afectada per la cua del pantà, consolidant el reg de tota la zona d’influència de l’embassament de Guiamets. “Aquest és un reg necessari per al territori que permetrà garantir les collites, i millorar la qualitat de les produccions, afavorint, d’aquesta manera, la continuitat de l’activitat agrària i confirmant, una vegada més, que el regadiu és un element clau per a què la gent pugui viure i treballar al territori, mantenint les explotacions i les seves produccions, un dels objectius clau del Departament en aquesta matèria”.

Fa uns anys que els pagesos que no estaven inclosos en l’actual zona regable de l’esmentada infraestructura van manifestar als Serveis Territorials del Departament a Tarragona la necessitat de poder regar els seus conreus per a garantir les collites i millorar-ne la qualitat. Per aquest motiu, el Departament va encarregar a Infraestructures.cat la redacció del ‘Projecte de Consolidació de la zona regable del pantà d’Els Guiamets cap als termes municipals de Capçanes, Els Guiamets, Marçà i Tivissa’.

I a finals de 2019, el Departament va signar amb ACSA Obras i Construcciones SAU un contracte d’execució de les obres de l’esmentat projecte. L’import final d’execució s’eleva a 1.780.000 €.

La Comunitat de Regants del Baix Priorat amplia la zona regable amb 163,21 noves hectàrees fins assolir una superfície total de 1.523,21, repartides entre els municipis de Capçanes, Els Guiamets, Marçà, El Masroig, Garcia, Mora La Nova, i Tivissa. Els conreus a regar són, principalment, vinya, cirerer, olivera, i ametller.

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 419

Imatge 2

Imatge 2 261

Imatge 3

Imatge 3 99

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined