Inauguració espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni

La consellera Verge assisteix a la inauguració del nou espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni

query_builder   10 juny 2022 20:23

event_note Nota de premsa

La consellera Verge assisteix a la inauguració del nou espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni

  • La consellera d’Igualtat i Feminismes acompanyada de la directora dels Serveis Territorials a Barcelona, Imma Reguant Espinal, han assistit a la inauguració de l’espai de dol gestacional i neonatal habilitat per l’Ajuntament de Sant Celoni.
  • L’espai ofereix un entorn de pensament, homenatge i record amb l’objectiu de visibilitzar i acompanyar les famílies que han perdut un fill o filla durant l’embaràs o després del part.
Inauguració espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni
La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha visitat divendres la ciutat de Sant Celoni per “agrair la tasca de l’Ajuntament que contribueix a trencar un tabú de la nostra societat: el dol per les criatures que moren sense ni tan sols arribar a haver viscut”. Així ho ha fet constar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament, que ha signat poc després d’arribar al consistori. A l’Ajuntament, la consellera ha estat rebuda per l’alcalde, Raül Garcia Ramírez, i altres càrrecs electes del consistori. Després d’una breu trobada a la sala de Plens, el grup s’ha desplaçat al cementiri municipal per assistir a la inauguració del nou espai dedicat al dol gestacional i neonatal habilitat per l’Ajuntament de Sant Celoni.

La inauguració ha comptat amb les intervencions de la consellera Verge, així com de la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Afers Socials i Habitatge Magalí Miracle Rigalós i de l'alcalde. “Creiem que com a municipi és important visualitzar aquesta realitat que sovint és silenciada per la nostra societat per poder acompanyar millor a les persones que ho pateixen i, alhora, fer un petit homenatge a aquells petits que malgrat que han marxat, continuem estimant i recordant” ha apuntat Garcia.

En la seva intervenció, Verge ha subratllat “un memorial ens posa davant dels ulls una realitat que sovint, com a societat, no volem mirar ni esmentar”. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “necessitem mesures que permetin reconèixer i encabir aquestes experiències a les nostres vides i entorns, siguin simbòliques com aquest espai, o normatives”.

A l’espai delimitat per dos xiprers s'ha instal·lat l’obra de l’artista local Glòria Auleda Llavina. De roca i ferro, sobre una terra de grava on es poden deixar missatges de record, l’obra simbolitza el reflex dels estels. “Les mans menudes tenen el poder d’abraçar l’univers i la màgia de convertir-se en estels” es llegeix al gravat que acompanya l’escultura. L’acte ha acabat amb la intervenció de la música i cantautora vallesana Laia Llach Pou.

Sant Celoni se suma a municipis que ja havien habilitat aquests espais com Premià de Mar, Sant Cugat, Caldes de Montbui, Sant Hilari Sacalm, La Ràpita, Lleida, Olot o Barcelona, entre d'altres. El primer va ser el de Cervera inaugurat fa quatre anys.

La mort gestacional, una realitat

La mort gestacional és aquella que succeeix durant l'etapa de gestació i pot ser provocada de forma natural amb un avortament espontani o de forma intencionada mitjançant una interrupció voluntària de l'embaràs.

Un de cada quatre embarassos no prosperen i acaben amb la mort del bebè, segons les dades oficials, tot i que associacions com Umamanita han fet estimacions més altes tenint en compte que abans dels cent vuitanta dies (25,7 setmanes) les morts no s'han de declarar i que les interrupcions voluntàries es registren a banda.

2  

Imatges

Inauguració de l'espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni

Inauguració de l'espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni 987

Inauguració de l'espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni

Inauguració de l'espai de dol gestacional i neonatal a Sant Celoni 465

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined