NOMENAMENTS

NOMENAMENTS

query_builder   14 juny 2022 12:44

event_note Nota de premsa

NOMENAMENTS

Josep Pallarès, nou rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

El Govern ha nomenat avui Josep Pallarès Marzal rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en substitució de María José Figueras Salvat. Pallarès va ser elegit nou rector de la URV a les eleccions que van tenir lloc en segona volta de l’1 al 3 de juny.

Nascut al Perelló l’any 1967.

Ha estat director general d’Universitats i director general de Planificació d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya (2016-19) i, a la Universitat Rovira i Virgili (URV), vicerector de Política Acadèmica i de PDI (2014-16), vicerector de PDI (2008-14), vicerector de Transferència i Innovació (2006-08) i director del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (2000-06).

Va estudiar física a la Universitat de Barcelona (UB) i el 1997 va defensar la tesi al Departament d’Enginyeria Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Posteriorment, va fer una estada postdoctoral d’un any al Debye Institute de la universitat d’Utrecht, als Països Baixos.

Es va incorporar a la URV l’octubre de 1991, on ha estat titular d’escola universitària interí, titular d’escola universitària i titular d’universitat. Des del 2009 és catedràtic d’universitat de Tecnologia Electrònica. És membre del grup de recerca Nanoelectronics and Photonic Systems, autor de més de 100 publicacions a revistes internacionals indexades i coautor de dues patents. Ha estat investigador principal de projectes de la Unió Europea, Consolider i del Plan Nacional. Té experiència en dispositius semiconductors i fotònics. La seva línia de recerca actual és la fabricació, caracterització i modelització de cèl·lules solars amb materials orgànics i polimèrics.