• L’ajut per l’acolliment de nens i nenes amb diversitat funcional, grups de germans o amb necessitats educatives especials passa de 1.200 a 1.800 euros mensuals

El Govern ha aprovat augmentar la prestació per a l’acolliment d’infants i adolescents tutelats. En concret, per a aquelles famílies que acullen nens i nenes amb diversitat funcional, grups de germans, amb necessitats educatives especials o amb altres dificultats. La prestació per a aquestes famílies qualificades que facin acolliment en unitat convivencial serà a partir d’ara de 1.800 euros mensuals, 600 més de l’establert fins ara.

L'acolliment familiar és una de les formes d'ajut i protecció als infants i adolescents tutelats per l’Administració mitjançant  la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència. Dins de les modalitats d’acolliment, la unitat convivencial s’adreça a infants i adolescents que, a causa de les seves circumstàncies i característiques, tenen dificultats per accedir a l'acolliment ordinari, ja que requereixen una atenció més especialitzada. Aquesta mesura de protecció es presta a través de famílies acollidores qualificades, prèviament seleccionades, que disposen d’una titulació, formació i experiència relacionades amb l'educació, la infància i l'adolescència per donar resposta a les necessitats educatives o cures especials que precisen aquests nens i nenes.

En aquests moments, hi ha 24 infants i adolescents amb perfil UCAE acollits a tota Catalunya i queden pendents de trobar família 142 casos.