CME

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori de càrregues de camions estacionats en àrees de servei i de descans de la C-25 i l'AP-7

query_builder   29 juny 2022 09:18

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el robatori de càrregues de camions estacionats en àrees de servei i de descans de la C-25 i l'AP-7

  • Es tracta de la major intervenció policial feta a Catalunya de mercaderies sostretes a camions pel mètode conegut com teloner. S’han recuperat productes, de diverses marques exclusives, per valor de més d’un milió d’euros 
  • Es deté als tres principals integrants del grup, a qui se’ls relaciona amb 21 robatoris amb força, 3 robatoris de vehicles, 1 robatori amb violència i intimidació i pertinença a Grup Criminal 
  • Els lladres actuaven de nit, aprofitant que els camioners estacionaven el seu vehicle per dormir, i carregaven les mercaderies en furgonetes, també sostretes, per transportar-les fins a un magatzem clandestí a l’espera de vendre-les al mercat negreAgents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) de la Divisió del Transport, en col·laboració amb el grup de Fures de la Regió Policial Central, han desarticulat un grup criminal que actuava a les autopistes catalanes i estava especialitzat en el robatoris de càrregues de camions estacionats a les àrees de servei i de descans de la C-25 i l’AP-7. En un període de 4 mesos, haurien sostret productes valorats en més de 600.000 euros. Els investigadors han detingut tres membres del grup i, a banda de recuperar tres furgonetes sostretes, han intervingut al llarg de la investigació productes valorats en més d’un milió d’euros.

A principis del mes de febrer de 2022, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’estaven produint diversos robatoris a les àrees de servei de l’autovia C-25 de Sant Pere Sallavinera  (Anoia), Gurb (Osona) i AP-7 (àrees de servei de Gironès i la Jonquera). Els lladres es desplaçaven a les àrees de servei en horari nocturn i realitzaven els robatoris aprofitant que el xofer es trobava dormint a la cabina del camió. Un cop localitzaven una mercaderia que els interessava, forçaven la porta del remolc del camió i la  carregaven en una furgoneta que havien sostret prèviament. Després es dirigien en un magatzem de la localitat de Vilassar de Mar (Maresme) on amagaven els articles robats a l’espera de ser distribuïts al mercat negre.

Amb diverses denúncies de les víctimes, els agents van iniciar una investigació per tal d’identificar i localitzar els presumptes autors dels fets. L’objectiu dels delinqüents eren camions que es dedicaven a transportar mercaderies a nivell internacional.

Un grup que actuava de forma selectiva i amb una estructura molt organitzada

La investigació ha permès desarticular un grup format per 5 persones, amb antecedents per delictes contra el patrimoni, que treballaven de forma molt organitzada en l’àmbit patrimonial del món del transport anomenat col·loquialment com a “teloners”. Actuaven de manera molt selectiva i sortien cada nit per tal de buscar camions, que transportessin productes exclusius o valuosos, com ara electrodomèstics, tecnologia o  roba de marca, entre d’altres.

Els investigadors han pogut relacionar els autors amb 21 robatoris amb força, 1 robatori amb violència i intimidació i la sostracció de tres vehicles tipus  furgoneta de grans dimensions que usaven per transportar.

Fruit de la investigació, els mossos han aconseguit localitzar un punt d’emmagatzematge a la població de Vilassar de Mar, d’on s’ha recuperat també material sostret relacionat com a mínim amb 19 fets delictius diferents ocorreguts durant l’últim any, i ubicats majoritàriament a la C-25 però també a l’autopista AP-7, sobretot zona nord d’aquest últim any.

Durant el temps que ha durat la investigació, al voltant de 4 mesos aproximadament, es calcula que els autors han sostret productes per valor de més de 600.000 euros i s’han recuperat productes per valor de més d’un milió d’euros, provinents d’altres fets, ja que encara s’estan acabant de comptabilitzar degut a l’elevat nombre de productes.

El jutjat d’Instrucció número 2 d’igualada ha decretat llibertat amb càrrecs pels  3 detinguts i ha imposat a tots els membres del grup la prohibició de circular per tota l’autovia C25, zona on eren més actius, fins a finalitzar el procediment.

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 29 de juny de 2022

2  

Imatges

Material intervingut

Material intervingut 322

Material intervingut

Material intervingut 263