Nomenaments

Nomenaments

query_builder   5 juliol 2022 13:43

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Luca Bellizzi, delegat del Govern a Itàlia

El Govern ha nomenat aquest dimarts Luca Bellizzi com a delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia per a un nou mandat de quatre anys. Bellizzi, que ocupa el càrrec des de l’any 2015, ha tornat a estar seleccionat després d’haver participat al concurs de mèrits convocat pel Departament d’Acció Exterior i Govern Obert.

Luca Bellizzi (1973) és doctor en Ciències Polítiques per la Università degli Studi di Milano, especialitzat en política i relacions internacionals. Té experiència en funcions de direcció, relacions públiques i comunicació tant en institucions públiques com en empreses privades.

Abans d’encapçalar la Delegació del Govern a Itàlia, Bellizzi va coordinar el projecte Goberna Ciutat, una iniciativa liderada per la Diputació de Barcelona, la Fundació Internacional i per Iberoamèrica de Polítiques Públiques (FIIAPP) i l'Institut Universitari de Recerca Ortega i Gasset, amb l'objectiu de promoure el diàleg i l'intercanvi de coneixements i bones pràctiques de governs locals.

En el sector privat, ha treballat com director executiu en una empresa catalana de promoció i gestió immobiliària i ha estat gestor de continguts, responsable de comunicació i responsable de relacions públiques de diverses empreses italianes. També ha participat en l’organització de diferents congressos, seminaris i tallers sobre política i relacions internacionals.

Bellizzi és autor i coordinador de diverses publicacions juntament amb altres autors, com ara “How to communicate Europe” i “La Catalogna presentata agli italiani”.


Vicenç Margalef Parellada, director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Nascut a l’Ametlla de Mar l’any 1978.

És diplomat en Ciències Empresarials i graduat en Empresa Internacional per la Universitat de Barcelona. Té un màster en Direcció Financera i Comptable i un MBA per la Universitat Pompeu Fabra.

La seva trajectòria professional ha estat centrada en l’àmbit de les finances i de la direcció d’operacions i organització de processos. Els darrers 16 anys ha ocupat diversos càrrecs a la UPF Barcelona School of Management, on ha dirigit el departament d’Administració i Finances i el departament d’Operacions. En representació de la mateixa institució, és membre del Consell assessor de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció.

Anteriorment, Margalef havia treballat en responsabilitats de comerç internacional a DHL logístics i de control de gestió al Reial Automòbil Club de Catalunya.

En l’àmbit acadèmic, col·labora com a mentor dels plans d’empresa dels alumnes de l’MBA de la UPF Barcelona School of Management.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined