El cap de l¿Executiu ha signat un acord d¿entesa entre la regió de l¿Emília-Romanya i el Govern de Catalunya per reforçar la col·laboració entre els dos territoris

President Aragonès: "Del memoràndum que signem en sortirà més prosperitat i benestar per a la ciutadania"

query_builder   8 juliol 2022 12:04

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Del memoràndum que signem en sortirà més prosperitat i benestar per a la ciutadania"

  1. El cap de l’Executiu ha signat un acord d’entesa entre la regió de l’Emília-Romanya i el Govern de Catalunya per reforçar la col·laboració entre els dos territoris
  2. El president de la regió italiana ha remarcat que "estem molt orgullosos de signar aquest acord important i estratègic amb una regió que està a l'avantguarda d'Europa"
  3. Durant l’acte, la consellera Alsina ha posat en valor que "apostem per teixir aliances i complicitats amb comunitats nacionals i polítiques similars a la nostra"


Moment de la signatura del memoràndum. Autor: Jordi Bedmar
Moment de la signatura del memoràndum. Autor: Jordi Bedmar
{"name":"2022/07/15/11/37/2c34aeeb-90f6-4d2c-834c-f2dba50bc2dc.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":181646}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el president de la regió de l’Emília-Romanya, Stefano Bonaccini, han signat aquest matí un memoràndum d’entesa orientat a reforçar les relacions de col·laboració entre els dos territoris del qual, segons el cap de l’Executiu, “en sortirà més prosperitat i benestar per a la ciutadania. Avançant en els objectius de l’Agenda 2030 i reforçant la nostra orientació exportadora”.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha expressat la seva satisfacció per la signatura d’aquest memoràndum “amb una de les regions més pròsperes i dinàmiques d’Europa”, que reafirma “les excel·lents relacions que històricament han tingut l’Emília-Romanya i Catalunya” i assenta les bases d’una “pròspera col·laboració” en polítiques d’innovació, transformació digital i tecnològica, lluita contra el canvi climàtic, defensa dels serveis públics de salut o cooperació en l’àmbit de la Mediterrània.

En aquest sentit, el cap del Govern ha detallat que l’acord reforça la voluntat d’innovació de la transferència de coneixements de la universitat i els centres de recerca al teixit productiu, però també, especialment en l’àmbit de la salut i la preservació del medi ambient. “Apostant per enfortir el sistema universitari i de recerca, especialment amb un territori que compta amb una de les universitats més antigues del món”. A més, Aragonès també ha incidit en què l’acord “impulsa la transformació digital de l’administració pública que ha de servir per fer-la més propera a la ciutadania, aprofitant tot el potencial del Big Data”.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha explicat que la signatura d’aquest acord bilateral “és una formalització d’uns lligams que ja existeixen entre Catalunya i l’Emília-Romanya, dos territoris que s’assemblen molt i que avui encara s’apropen més”. Segons Alsina, la signatura del Memoràndum d’Entesa amb Emília-Romanya és un exemple de l’aposta del Govern de Catalunya per “teixir aliances i complicitats amb comunitats nacionals i polítiques similars a la nostra, per reforçar una agenda de col·laboració conjunta i també la nostra posició a nivell global”.

“Aquest acord no hagués estat possible sense la implicació de la nostra delegació a Itàlia i del seu delegat, Luca Bellizzi”, ha recalcat la consellera Alsina, que ha felicitat Bellizzi per la seva recent renovació per un nou mandat. La consellera ha remarcat la “utilitat” de la xarxa de delegacions del Govern a l’exterior, que ha definit com un instrument per “posicionar Catalunya com una regió dinàmica i emprenedora, un soci fiable reconegut per tots els agents internacionals”. A més, Alsina ha subratllat que el desplegament de la nova xarxa de delegacions i oficines prevista per aquest 2022 permetrà passar de 44 a 63 països amb presència institucional del Govern de Catalunya.

Per la seva banda, el president de la regió italiana ha remarcat que "estem molt orgullosos de signar aquest acord important i estratègic amb una regió que està a l'avantguarda d'Europa".

A l’acte també hi ha participat la ministra regional d’Escoles, Universitats, Recerca i Agenda digital de l’Emília-Romanya, Paola Salomoni i l’alcalde de Bologna, Matteo Lepore.

4  

Imatges

El president Aragonès ha intervingut després de la signatura (Fotografia: Jordi Bedmar)

El president Aragonès ha intervingut després de la signatura (Fotografia: Jordi Bedmar) 4122264

Els dos presidents han signat el memoràndum (Fotografia: Jordi Bedmar)

Els dos presidents han signat el memoràndum (Fotografia: Jordi Bedmar) 4577198

Els dos presidents han signat l'acord (Fotografia: Jordi Bedmar)

Els dos presidents han signat l'acord (Fotografia: Jordi Bedmar) 4815518

La consellera Alsina també ha intervingut en l'acte (Fotografia: Jordi Bedmar)

La consellera Alsina també ha intervingut en l'acte (Fotografia: Jordi Bedmar) 119367

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined