El president i representants de Cemcat i FEM amb la banderola del 'Mulla't'

El president Aragonès visita el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya per donar suport a la campanya 'Mulla't'

query_builder   8 juliol 2022 14:57

event_note Nota de premsa

El president Aragonès visita el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya per donar suport a la campanya 'Mulla't'

  1. El cap de l’Executiu i el conseller de Salut han visitat les instal·lacions on es fan tasques de neurorehabilitació i acompanyament per part de la Fundació Esclerosi Múltiple
El president durant la visita
El president durant la visita
{"name":"2022/07/08/14/14/bf27103d-c6ac-4efd-88b7-044757f7bd2b.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":165941}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí les instal·lacions del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, que treballa en cooperació amb la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). La entitat celebra el proper diumenge 10 de juliol la famosa campanya ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ a 550 piscines a tot el país. Aquesta serà la 29ª edició amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i aturar l’impacte de la malaltia a la vida de les 9.000 persones que la pateixen a Catalunya.

Durant el seu recorregut, el president ha estat acompanyat del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i ambdós han pogut comprovar in situ les tasques que es realitzen a la unitat de neurorehabilitació amb les explicacions de la directora executiva de la FEM, Rosa Masriera i altres representants.

La comitiva ha visitat l’espai de fisioteràpia i la unitat de vida independent on es desenvolupa l’atenció directa als usuaris. Finalment també han visitat les instal·lacions de recerca i tractaments del Cemcat al mateix edifici.

El Cemcat és el resultat d’una aliança entre el Departament de Salut, l’Institut Català de Salut -a través de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron-, el CatSalut i la FEM. L’Hospital Universitari Vall d’Hebron catalitza en aquestes instal·lacions l’atenció al pacient amb esclerosi múltiple, convertint-se en un hospital capdavanter en el diagnòstic i tractament d’aquesta malaltia.

Per la seva banda, la FEM és una fundació privada i sense afany de lucre que va néixer l’any 1989 per treballar àmbits com l’atenció al recent diagnòstic, la neurorehabilitació, la formació i intermediació laboral i la divulgació sobre la malaltia. Durant aquests anys ha contribuït no només a donar a conèixer socialment l’esclerosi múltiple, una malaltia neurològica de la qual encara no es coneix la causa, sinó també a garantir els recursos perquè l’entitat pugui mantenir els serveis que ofereix tan a pacients com a familiars.

3  

Imatges

El president durant l'arribada al Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya

El president durant l'arribada al Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya 133031

El president Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la seva visita al Cemcat

El president Aragonès i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la seva visita al Cemcat 165941

Foto de la comitiva al finalitzar el recorregut amb la banderola de la campanya 'Mulla't'

Foto de la comitiva al finalitzar el recorregut amb la banderola de la campanya 'Mulla't' 144998

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined