S¿aproven els plans de salut territorials 2021-2025 de les regions sanitàries de Catalunya

S'aproven els plans de salut territorials 2021-2025 de les regions sanitàries de Catalunya

query_builder   11 juliol 2022 14:11

event_note Nota de premsa

S'aproven els plans de salut territorials 2021-2025 de les regions sanitàries de Catalunya

  1. Cada un d’aquests documents és el marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut a tot el territori català
S’aproven els plans de salut territorials 2021-2025 de les regions sanitàries de Catalunya{"name":"2022/07/11/14/09/da432c6d-3ef0-4d99-bdd9-cadf97689b7f.jpg","author":"Departament de Salut","type":"0","location":"0","weight":93510}

Salut ha aprovat avui el Pla de salut territorial 2021-2025 per a cada una de les regions sanitàries de Catalunya, la versió territorial que concreta el Pla de salut de Catalunya del mateix període, l’instrument marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut dins l’àmbit de la Generalitat, vigent des del desembre passat.

El total de 9 plans de salut territorials actuals marquen les línies estratègiques en matèria de salut per als pròxims quatre anys, alhora que incideixen en les necessitats específiques de les regions sanitàries existents a Catalunya (7 regions sanitàries, una de les quals –RS Barcelona– subdividida en 3 grans àmbits territorials), i adapten els objectius del Pla de salut de Catalunya a la realitat de cada territori.

Els nous plans de salut de les regions sanitàries han comptat amb la participació de 1.134 professionals assistencials, de la gestió sanitària, d’altres departaments, representants del món local, docent, de la recerca, d’entitats proveïdores, i d’organitzacions sindicals; així com ciutadanes i ciutadans, que junts han contribuït a prioritzar les accions en clau territorial. També hi han participat en l’elaboració d’aquests plans de salut territorials un total de 138 professionals tècnics de les regions sanitàries i del Departament de Salut.

Cadascun dels plans territorials s’estructura sobre quatre grans estratègies que vehiculen les prioritats de salut destacades i que ja recollia el Pla de salut de Catalunya 2021-2025. Aquestes quatre estratègies se centren en la igualtat d’oportunitats en salut al llarg de la vida, els entorns saludables, la integració de l’atenció a la salut i les palanques de canvi transversals (com són la cultura de salut i la participació ciutadana, la transformació digital, tenir cura dels professionals i reforçar la recerca i la innovació).

Amb una mitjana de 175 accions proposades per cada regió sanitària, cada nou pla de salut territorial té una mitjana de 60 accions definides com a traçadores, cosa que implica que tindran un seguiment anual especialment detallat i acurat.


👉🏻 + Info: https://salutweb.gencat.cat/ca/el_departament/pla-salut/