FGC

Vallter comença la temporada d'estiu aquest dissabte amb activitats com senderisme, 'trail running', ciclisme de carretera o el passeig panoràmic en telecadira

query_builder   12 juliol 2022 10:31

event_note Nota de premsa

Vallter comença la temporada d'estiu aquest dissabte amb activitats com senderisme, 'trail running', ciclisme de carretera o el passeig panoràmic en telecadira

  1. La temporada d’estiu coincideix amb l’inici de la campanya Vallter cuida la muntanya
FGC
L’estació compta amb unes vistes panoràmiques úniques.
{"name":"2022/07/12/10/25/9a0f4642-7446-419e-b871-d1222e73884e.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":265320}

Vallter començarà la temporada d’estiu aquest dissabte 16 de juliol i estarà oberta diàriament fins a l’11 de setembre. L'estació́ de muntanya del Ripollès ofereix els ingredients imprescindibles per viure una experiència única al bell mig de la natura, en un entorn envoltat de cims que sobrepassen els 2.800 m d'altitud.

Entre les principals activitats familiars, destaca el passeig panoràmic en el Telecadira Jordi Pujol Planella, que acosta els visitants fins als 2.535 m de Marmotes i permet visitar el naixement del riu Ter i arribar fins al “Mirador de la Costa Brava”, des d’on es poden observar les platges del Golf de Roses els dies que fa bon temps així com altres punts del territori català com el Ripollès, la Garrotxa o el Pla de l’Estany. A més, l’estació compta amb tres rutes senyalitzades per al públic familiar. A les persones que hagin adquirit el bitllet per al telecadira, se’ls lliurarà un mapa de senderisme i als més menuts, un joc de pistes per pintar.

Vallter, a més, és porta d’entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter, amb una extensió de 14.750 hectàrees, repartides entre els municipis de Planoles, Queralbs, Ribes de Freser, Pardines, Vilallonga de Ter, Setcases i Molló, tots al Ripollès.  

La pràctica de senderisme i trail running està garantida amb la possibilitat d’ascendir fins a cims tan emblemàtics com el Pic de Bastiments (2.881m), El Gra de Fajol (2.714m) o el Pic de la Dona (2.702), entre d’altres.

El ciclisme de carretera és un dels grans atractius de l’estació, que ofereix l’opció de recórrer aquest port de muntanya de primera categoria considerat el sostre ciclista de Catalunya i que uneix Vallter amb el poble de Setcases en 12 quilòmetres i prop de 1.000 metres de desnivell. Un escenari que ha format part de la Volta Ciclista a Catalunya en sis ocasions i que serà final d’etapa en alt de la 102a edició, que tindrà lloc del 20 al 26 de març del 2023. A més, durant l’estiu es pot participar al repte ‘Cronoescalada a Vallter, el sostre de Catalunya’ dinamitzat a través del club d’FGC Turisme a Strava i guanyar diferents premis.

El diumenge 28 d’agost, Vallter acollirà la desena edició de la Marrana SkyRace, la tradicional cursa de muntanya que enguany comptarà amb dos recorreguts: la Volta del Gegant, de 23 km i amb 1.900 metres de desnivell; i el Circ de Morens, d’11 km i amb 1.100 metres de desnivell.

L’estació ripollesa manté per a aquesta temporada el sistema de venda anticipada, que permet adquirir el bitllet electrònic per accedir al Telecadira Jordi Pujol Planella a través de la botiga en línia sense necessitat de passar per taquilla i recarregar la targeta PiriNeu365 si es va adquirir prèviament durant l’hivern. A més, amb el bitllet també es podrà accedir a la màquina automàtica situada al costat del punt d’informació.

Accions per respectar el medi natural

En línia amb la Política d’FGC Turisme, l’estació engega la campanya Vallter cuida la muntanyaque es concretarà en diverses accions i mesures com són la distribució de bosses d’escombraries compostables perquè les persones que comprin un bitllet del telecadira dipositin la brossa que generin durant la seva estada; la recol·lecció selectiva de deixalles a l’entorn de l’edifici de serveis de Morens (2.150m), amb l’ampliació del nombre de papereres de reciclatge; i el lliurament de cendrers ecològics per al reciclatge de burilles.

En col·laboració amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, aquest estiu es netejaran les lleres i els marges del torrent de Morens i s’instal·larà tant senyalització com elements de protecció de l’esperó muntanyenc, una planta autòctona. A més, l’estació comptarà amb dues exposicions: una dedicada a la flora pirinenca del projecte FloraLab, formada per 11 lones exposades a la terrassa solàrium El Pícnic; i l’altra d’Arqueorutes pel Parc Natural, exposada a la Cafeteria La Portella.

Més informació i selecció de fotografies de recurs de l’estació de Vallter aquí.


1  

Imatges

Foto

Foto 265320

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 322610

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined