energia

El Govern impulsa modificacions regulatòries per tal de blindar la Llei de pobresa energètica

query_builder   19 juliol 2022 14:26

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa modificacions regulatòries per tal de blindar la Llei de pobresa energètica

  1. L’Executiu portarà a consulta pública prèvia un Projecte de decret de desenvolupament de la Llei 24/2015 per introduir-hi modificacions regulatòries que permetin assegurar un major blindatge jurídic i garantir-ne plenament l’aplicació

El Govern ha aprovat avui portar a consulta pública prèvia un Projecte de decret de desenvolupament de la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. La introducció de modificacions regulatòries a la Llei de pobresa energètica permetrà assegurar un major blindatge jurídic i garantir-ne plenament l’aplicació.

Amb aquesta actuació, el Govern vol protegir de forma efectiva els usuaris de subministraments bàsics que es troben en dificultat d’afrontar-ne el pagament i en risc d’exclusió social, i alhora facilitar l’aplicació de les mesures vigents relatives a la protecció dels usuaris de subministraments bàsics i garantir-ne la seguretat jurídica.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Govern per a la XIV legislatura, que té com a objectius, entre d’altres, ampliar i enfortir les polítiques adreçades a les persones i famílies en situació de major vulnerabilitat per reduir la pobresa —especialment infantil, l'exclusió social i les desigualtats; garantir l’accés als subministraments bàsics de la llar a les persones i famílies en situació d’exclusió social o en risc d’estar-ho; realitzar actuacions d’abordatge per combatre la pobresa energètica, garantir serveis mínims i suspendre els talls de subministrament a persones vulnerables.

El període de consulta pública serà d’un mes, mitjançantel Portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya, per tal de facilitar la informació i participació de la ciutadania i de les entitats afectades. La consulta anirà dirigida a les entitats municipalistes de Catalunya i al conjunt de la ciutadania, així com a altres ens que hi puguin estar interessats i la contribució dels quals pugui ser especialment important per la seva especialització.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined