Agenda rural

El Govern aprova la Comissió Interdepartamental de Governança Rural

query_builder   19 juliol 2022 14:26

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la Comissió Interdepartamental de Governança Rural

  1. La nova Comissió vetllarà per una correcta implementació de les més de 890 actuacions de l’Agenda Rural

El Govern aprova la creació de la Comissió Interdepartamental de Governança Rural, que succeeix a la Comissió Interdepartamental sobre Desenvolupament Rural. La nova Comissió manté les competències per a l’anàlisi i el disseny d’actuacions que redueixin l’èxode rural i augmenta les atribucions en coordinació, implementació i avaluació de l’Agenda Rural de Catalunya, aprovada el passat mes de maig.

D’altra banda, la nova Comissió serà presidida pel Departament de la Presidència i comptarà amb dues vicepresidències, una ostentada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i l’altra pel Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, amb l’objectiu d’assolir una coordinació més fluida. També estarà formada per representants de tots els departaments competents en matèries d’interès per al desenvolupament rural, així com per representants d’organismes importants per a l’execució de polítiques socialment justes, com són l’Institut Català de les Dones o l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

La nova Comissió vetllarà per una correcta implementació de les més de 890 actuacions de l’Agenda Rural, de les quals més de 300 s’han considerat prioritàries, proposarà accions de govern per promoure l’equilibri territorial i el desenvolupament econòmic i social, i supervisarà que cap acció del govern sigui contrària als objectius de desenvolupament rural. D’aquesta manera, l’Agenda Rural de Catalunya serà una de les principals eines d’actuació de la Comissió, a partir de la qual es crearà un pla d’acció que marcarà les bases per al desplegament de les actuacions de l’Agenda. Mitjançant l’Agenda i sota la coordinació de la Comissió, s’actuarà directament per fer front al repte demogràfic, que amenaça amb el despoblament de molts dels pobles de Catalunya. També s’actuarà per accelerar la transició ecològica i potenciar el sector agroalimentari i la gestió forestal, i s’invertirà en innovació, connectivitat, i dinamització econòmica i social.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined