just eat

El Govern sanciona JUST EAT amb 187.515 euros per cessió il·legal de persones treballadores

query_builder   26 juliol 2022 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern sanciona JUST EAT amb 187.515 euros per cessió il·legal de persones treballadores

  1. La decisió s’ha pres arran de la proposta de sanció en acta aixecada per la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC), notificada l’1 d’abril de 2022, per la comissió d’una infracció molt greu per la vulneració de la normativa de relacions laborals

El Govern ha aprovat imposar una sanció de 187.515 euros a l’empresa JUST EAT SPAIN SL per cessió il·legal de persones treballadores. La proposta de multa la va fer l’1 d’abril passat la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC), però en superar els 150.000 euros ha estat necessari el vistiplau del Consell Executiu. L’acta aixecada per la ITC considerava la cessió una infracció molt greu per la vulneració de la normativa de relacions laborals i proposava també sancionar amb 62.503 euros l’empresa subcontractista Fleet Delivery Solutions, que subministrava la mà d’obra il·legal a JUST EAT.

A conseqüència de la cessió il·legal, 183 persones treballadores de l’empresa Fleet Delivery Solutions SL es van veure perjudicades, atès que se’ls aplicava un conveni col·lectiu inferior al que els correspondria si fossin contractades directament per JUST EAT.

Els perjudicis que patien aquestes persones es concretaven, entre altres, en retribucions econòmiques inferiors, perquè Fleet Delivery Solutions aplicava el Conveni Estatal d’Empreses de Missatgeria mentre que JUST EAT aplicava el Conveni d’Oficines i Despatxos de Catalunya per als treballadors i treballadores.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined