nomenaments

El Govern nomena l'enginyer Joan Vila i Simon com a membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya

query_builder   26 juliol 2022 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern nomena l'enginyer Joan Vila i Simon com a membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Joan Vila i Simon com a nou membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS). Vila i Simon (Sarrià de Ter, 1954) és enginyer per la Universitat Politècnica de Catalunya i enginyer en tecnologia paperera per la Universitat de Grenoble i ha estat professor a la Universitat de Girona. És director executiu d’LC Paper 1881 SA, una empresa dedicada a la fabricació de paper tissú i, actualment presideix PIMEC Energia.

El CADS està integrat per un/a president/a i un mínim de deu i un màxim de quinze membres, nomenats pel Govern a proposta del president del Consell entre persones de prestigi reconegut o representatives dels diferents sectors econòmics i socials. El seu mandat és per a un període de dos anys i poden ser nomenats de nou per períodes addicionals de dos anys.

El CADS, creat el desembre de 1998 i presidit, successivament, per Pere Duran Farell, Gabriel Ferraté i Pasqual, Ferran Rodés Vilà i, actualment, Ramon Roca i Enrich, és un òrgan col·legiat que té com a funció principal assessorar el Govern en l'àmbit del desenvolupament sostenible i, especialment, en la integració de la sostenibilitat en les polítiques, instruments de planificació territorial i sectorial, en projectes legislatius i normatius i en projectes o iniciatives estratègiques impulsades pel Govern.

Altres funcions són promoure la transferència de coneixement i el diàleg entre el Govern, el món acadèmic i la societat civil en l'àmbit del desenvolupament sostenible, assessorar el Govern en el disseny i l'execució d'actuacions per promoure l'educació per a la sostenibilitat i, finalment, promoure la implicació dels sectors econòmics i socials en el procés de desenvolupament sostenible de Catalunya. Des de 2017 dona suport al Govern en les actuacions impulsades per contribuir a l’assoliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Des de 2004 és membre de la xarxa EEAC, que reuneix 18 consells assessors en medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic de governs i parlaments de 14 estats i regions d’Europa, i és una de les organitzacions impulsores del MedECC, el grup d’experts en canvi climàtic i ambiental a la Mediterrània.



undefined
undefined
undefined
undefined
undefined