Altres acords del Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   20 juliol 2010 14:16

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern interposa un recurs pel Decret llei pel qual es crea el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local
 
El Govern ha acordat interposar un recurs d’inconstitucionalitat davant el tribunal Constitucional en relació al Reial Decret Llei pel qual es crea el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.
 
El Govern va considerar que el Reial Decret podia vulnerar les competències reconegudes a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya en no haver reconegut cap mena de participació de la Generalitat en la gestió de les subvencions i, per tal d’intentar resoldre aquests objeccions competencials, el 19 de gener de 2010, va acordar iniciar negociacions en el marc de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat. Però tot i la tasca realitzada al Grup de Treball creat, no s’ha pogut resoldre cap acord satisfactori.
 
El Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, va emetre un dictamen a petició del Govern en què considera que diversos preceptes d’aquesta norma, singularment els referits al procediment per a l’execució del Pla, no respecten l’odre competencial i vulneren les competències de la Generalitat recollides en l’article 114.3, en relació amb l’article 152.4, i altres articles concordats a l’Estatut.
 
 
El Govern i Òmnium Cultural col·laboraran amb el programa Quedem?
 
El Govern ha aprovat avui la signatura d’un conveni amb Òmnium Cultural per impulsar el programa Quedem?, que té com a objectiu afavorir la cohesió social, promovent el coneixement de l’entorn, la interrelació entre les persones i el foment del català. El programa Quedem?, creat per Òmnium Cultural, s’adreça a persones majors de 16 anys que viuen a Catalunya, amb un especial interès en les persones nouvingudes.
 
Totes les activitats que s’hi inclouen són gratuïtes i afecten àmbits tan diversos com el teixit associatiu; els espais de lleure; la cultura popular; altres expressions artístiques com la música i el teatre o espais emblemàtics de Catalunya. L’objectiu d’aquestes activitats generar i reforçar lligams de pertinença a una mateixa comunitat, facilitant el coneixement de l’entorn.
 
 
 
 
 
 
El Govern aprova el primer acord de col·laboració sanitària entre Catalunya i Andorra
 
El Govern ha aprovat avui un acord de col·laboració sanitària entre el Ministeri de Salut, Benestar i Treball del Govern d’Andorra i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el primer en aquesta matèria que signen ambdós països. Gràcies a aquest acord, es millora l’atenció sanitària que els ciutadans d’una i altra banda de la frontera reben a l’altre país.
 
Aquest acord permet la col·laboració en àmbits com les emergències, la diàlisi, la psiquiatria i la donació de sang. També es preveu l’intercanvi de professionals i la col·laboració en la recerca i innovació.
 
El Govern aprova el reglament intern de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya
 
El Govern ha aprovat el Decret pel qual s’aprova el Reglament de règim interior de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que té per objecte regular el règim intern d’aquest organisme, en especial el règim de l’alumnat i del personal formador de les activitats formatives, l’ús de les seves instal·lacions i el règim disciplinari.
 
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya unifica els serveis de l’Escola de Policia de Catalunya i l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya. Té la seu central a Mollet del Vallès.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined