Sanejament

El Govern millora el sanejament de la comarca de l'Alt Camp amb una inversió superior a 1,5 milions d'euros

query_builder   20 juliol 2010 14:25

event_note Nota de premsa

El Govern millora el sanejament de la comarca de l'Alt Camp amb una inversió superior a 1,5 milions d'euros

  
  • Es construirà la depuradora i una xarxa de col·lectors de Mas de Plata, que beneficiarà els municipis de Cabra del Camp i Pla de Santa Maria
 
El Govern ha impulsat avui la millora del sanejament a la comarca de l’Alt Camp, mitjançant la construcció de la depuradora de Mas de Plata. Aquesta actuació millorarà la depuració de les aigües dels municipis de Cabra del Camp i Pla de Santa Maria. L’acord d’avui farà possible iniciar el desenvolupament del projecte i començar la recerca de terrenys per iniciar les obres.
 
Aquesta actuació, que tindrà un cost superior als 1,5 milions d’euros, consistirà en la construcció d’una depuradora de tipus biològic i més de 2.000 metres de xarxa de col·lectors. Les obres tindran un termini aproximat de 12 mesos des de l’inici dels treballs.
 
La depuradora disposarà d’una capacitat de tractament de 2.578 m3/dia. Això suposa que donarà servei a una població de 6.445 habitants. L’aigua sanejada possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic de la conca del riu Francolí i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol del 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment, hi ha 376 depuradores en funcionament que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d’euros.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined