Simplificació administrativa

El Govern aprova l'eliminació de set entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya

query_builder   20 juliol 2010 14:55

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'eliminació de set entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya

  • Aprova el Projecte de llei de mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic de la Generalitat i el decret per l'eliminació d'un consorci
  • El text s'emmarca en el conjunt de mesures que tenen per objectiu la contenció de la despesa i, per tant, la reducció del dèficit públic

El Govern ha aprovat el Projecte de llei de mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic de la Generalitat de Catalunya, que preveu l'eliminació de 7 entitats públiques: l'Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives; l'Institut d'Estudis de la Salut i de l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut,; l'Institut de diagnòstic per la Imatge; EQUACAT SA, Viatges de Muntanya SA; Remodelaciones Urbanas SA; i el Consorci Urbanístic per al Desenvolupament de la Vila Olímpica i el Parc de la Draga. El Govern ha demanat la tramitació del projecte de llei al Parlament per la via d'urgència perquè s'aprovi aquesta legislatura.

El text desenvolupa l'acord pres pel Govern el passat 1 de juny amb l'objectiu de contenir la despesa. Mitjançant aquest acord es va aprovar la desaparició de 63 de les 247 entitats que conformen el sector públic. L'objectiu és contribuir a reduir el dèficit públic a l'1,1% el 2013, d'acord amb el Pacte d'estabilitat i Creixement de la UE

El Projecte de llei de mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic de la Generalitat autoritza les actuacions següents:
- La supressió de l'Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives, les funcions del qual seran assumides pel Departament de Treball.
- La dissolució de l'Institut d'Estudis de la Salut i de l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, les funcions de les quals són assumides per l'Agència de Qualitat i Desenvolupament Professional en Salut, de nova creació, que té com a objectiu contribuir a la millora de la qualitat, seguretat i sostenibilitat del sistema de salut de Catalunya.
- La integració de l'Institut de diagnòstic per la imatge a l'Institut Català de la Salut.
D'altra banda, el text també preveu la dissolució de les empreses següents:
- EQUACAT SA, que s'integra al centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat.
- Viatges de Muntanya SA, que s'integra a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
- Remodelaciones Urbanas SA, que s'integra a l'Institut Català del Sòl.
En l'àmbit de l'esport, s'aprova la creació de l'Agència Catalana de l'Esport per dotar les polítiques esportives d'una estructura organitzativa més adient per al seva finalitat pública. Té com a objectiu gestionar la política d'esports de la Generalitat i la relació amb les federacions esportives; promoure la recerca científica en matèria esportiva la gestió d'equipaments, instal•lacions esportives sota la titularitat de la Generalitat; i obtenir recursos econòmics a través del patrocini i el mecenatge esportiu, entre altres. L'Agència integra el Consell Català de l'Esport.
Avui també s'ha aprovat el decret pel qual es dissol i es liquida el Consorci Urbanístic per al Desenvolupament de la Vila Olímpica i el Parc de la Draga i s'aprova la liquidació dels seus béns.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined