urna

El Govern aprova la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei de participació ciutadana

query_builder   30 agost 2022 14:40

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei de participació ciutadana

  1. L’Executiu vol impulsar i facilitar la participació ciutadana deliberativa i donar seguretat jurídica als processos de participació ciutadana a Catalunya

La missió del Govern obert és ser un govern transparent, participatiu i col·laboratiu per millorar la democràcia, l’eficiència i l’eficàcia del Govern. En aquest context, es planteja vincular la participació al concepte de govern obert, depassant la regulació concreta de diverses fórmules o aspectes parcials, per potenciar un nou model de relació entre els governs i la ciutadania, en què la participació ciutadana esdevé un pilar clau vinculat estretament als de transparència i col·laboració.

Com a objectiu general, es planteja la necessitat de posar en valor la participació ciutadana i assentar uns principis generals que facilitin la participació ciutadana deliberativa, a través de diferents mecanismes, establerts sense ànim exhaustiu, i que serveixin de punt de partida necessari per a la innovació en les formes de participació.

Aquest avantprojecte de llei ha de permetre assentar un marc legal que ofereixi seguretat jurídica als processos de participació ciutadana a Catalunya, i consolidi el rol de la Generalitat com a impulsora en l’àmbit de les seves competències.

Alhora, aquest nou marc ha d’impulsar i facilitar els processos participatius endegats per la mateixa Generalitat de Catalunya. El nou marc regulador pot suposar un increment dels sistemes i els canals de participació, així com de la seva metodologia, dotant aquests instruments d’un complet marc legal de garanties fins ara fragmentat, oferint una resposta legal inequívoca i coherent. Aquest últim és un factor clau a l’hora de potenciar l’ús d’aquests canals d’interacció entre l’Administració de la Generalitat i la societat a la qual presta servei.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined