nomenaments

Nomenaments

query_builder   13 setembre 2022 12:44

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Maria Àngels Arróniz Morera de la Vall, directora general de Drets i Assumptes Constitucionals del Departament de la Presidència

Nascuda a Barcelona el 1966

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Dret Públic de Catalunya per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Fins ara i des de la seva creació, ha estat lletrada cap dels Serveis Jurídics del Consell de Garanties Estatutàries (2009-2022) i, anteriorment, lletrada del Consell Consultiu de la Generalitat (1991-2008). Té una àmplia experiència professional en l’àmbit del dret públic, amb més de 25 anys com a assessora jurídica i coordinadora de les tasques d’elaboració dels dictàmens emesos per aquesta institució estatutària sobre l’adequació a la Constitució i l’Estatut de les lleis i les disposicions generals estatals i els projectes i les proposicions de llei en tramitació en el Parlament de Catalunya.

És membre del Cos d’Advocacia de la Generalitat i funcionària del Cos superior d’Administració de la Generalitat.

Ha estat professora associada de dret constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha impartit docència en l’Escola de Policia de Catalunya i la Faculté des Sciences Humaines, Juridiques, Économiques et Socials de Perpignan.

És autora de diverses publicacions en matèria de dret públic, divulgades en revistes jurídiques especialitzades sobre dret constitucional, dret autonòmic, dret administratiu i funció consultiva.

Francesc Claret, delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda

Nascut a Barcelona el 1971

És llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctorand en Dret per la Universitat de Leiden, als Països Baixos. Compta amb un diploma en Drets Humans per l’Institut Català de Drets Humans i el Consell d’Europa, un postgrau en Relacions Internacionals i Europees per la Universitat d’Amsterdam i un màster en Dret per la Universitat de Sussex.

En relació amb la seva trajectòria professional, el 1997 va entrar a treballar com a oficial d'Afers Polítics al Departament d'Afers de Desarmament de l'ONU a Nova York. Durant els darrers 25 anys ha estat funcionari de les Nacions Unides, amb una llarga experiència en afers polítics, diplomàcia i gestió d'equips, en què ha assumit responsabilitats de representació institucional davant governs i administracions públiques, de lideratge de negociacions d'alt nivell, de gestió de projectes i d’organització de campanyes d'informació pública. Ha exercit tant des de les seus a Nova York com en diverses missions i oficines regionals a l’Àfrica, a l’Amèrica Llatina i a l’Orient Pròxim.

Recentment, ha estat cap de l’Oficina Regional de la Missió de Verificació de les Nacions Unides a Colòmbia, Medellín (2016-2021) i l’any 2021 va ser nomenat cap de Gabinet de l’Oficina del Representant Especial del secretari general de l’ONU a Colòmbia i cap de la Missió de Verificació a Bogotà.

Pel que fa a l’àmbit acadèmic, Francesc Claret ha estat director de programa del Fòrum Mediterrani de la Jove Aliança de Civilitzacions – Segona Trobada de Joves Euromed de la Fundació Anna Lindh (2006), formador al Curs Sènior de Mediació i Facilitació de la UNHQ (Nova York, 2013), i professor convidat a la Universitat de Sabaneta (Colòmbia, 2020).

Claret ha estat seleccionat després d’haver participat en el concurs convocat pel Departament d’Acció Exterior i Govern Obert per cobrir aquesta plaça, de la mateixa manera que s’ha fet amb els darrers delegats i delegades del Govern, amb un jurat integrat per un grup d’experts en l’àmbit internacional i de recursos humans del Departament.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined