banda ampla

El Govern impulsa el desplegament de les infraestructures i els serveis de comunicacions mòbils

query_builder   27 juliol 2010 14:06

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el desplegament de les infraestructures i els serveis de comunicacions mòbils

  • Aprova un conjunt de mesures per garantir l’equilibri territorial pel que fa a l’accés a la banda ampla i els serveis avançats en mobilitat
  • Preveu actuacions per a l’establiment d’un marc de confiança entre els ens locals i els operadors de comunicacions mòbils
  • Pretén fomentar l’ús del català en les comunicacions mòbils i atreure a Catalunya centres de recerca i de desenvolupament d’aquesta tecnologia
 
El Govern ha aprovat avui un conjunt de mesures per a l’impuls de les infraestructures i els serveis de comunicacions mòbils a Catalunya. L’objectiu és maximitzar el desplegament de la telefonia mòbil i de la banda ampla en mobilitat per al manteniment de l’equilibri territorial, de manera ordenada i respectuosa amb el medi ambient i les persones.
 
El conjunt de mesures aprovat inclou un llistat amb les actuacions que es realitzaran a Catalunya amb els operadors de telefonia mòbil amb infraestructura pròpia, els operadors d’infraestructures de telecomunicacions, els consorcis d’administracions locals, les associacions de consumidors i usuaris, els agents econòmics, els col·legis professionals i els agents del coneixement per a impulsar el desplegament de les infraestructures que han de suportar les xarxes de nova generació de comunicacions mòbils a Catalunya.
 
El document, elaborat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació després d’un procés de diàleg i concertació entre els representats del Govern i la resta d’agents implicats, recull un total de 65 actuacions que s’agrupen sota els objectius següents:
 
  • Assegurar els mecanismes de control que garanteixin el compliment de la normativa mediambiental de les estacions base instal·lades per donar serveis de comunicacions mòbils, i informar la ciutadania tot fomentant la confiança en els mecanismes de control.
  • Actuar com a promotors, difusors i prescriptors des de les administracions públiques dels nous serveis basats en la mobilitat.
  • Orientar la regulació i el planejament urbanístic a millorar, simplificar i accelerar els processos administratius necessaris per al desplegament d’infraestructures de comunicacions mòbils arreu del territori.
  • Vetllar per la qualitat de les comunicacions mòbils a tot el territori.
  • Garantir l’equilibri territorial en l’accés a les xarxes de comunicacions mòbils, possibilitant la utilització de serveis basats en l’ús de la banda ampla i permetent que les aplicacions i serveis de la societat del coneixement estiguin a l’abast de la ciutadania, les empreses i les administracions públiques, independentment de la seva situació en el territori.
  • Garantir el desplegament de les xarxes de comunicacions mòbils d’alta capacitat amb capacitat suficient per absorbir les necessitats futures en zones urbanes densament poblades i en vies de comunicacions.
  • Establir un marc de confiança entre els ens locals i els operadors de comunicacions mòbils per generar consens en el desplegament de les infraestructures.
  • Promoure l’ús del català en l’entorn de les comunicacions mòbils.
  • Donar suport i potenciar el subsector TIC de mobilitat de la indústria catalana.
  • Atreure a Catalunya centres de recerca i empreses de desenvolupament de tecnologies i serveis de comunicacions mòbils.
  • Impulsar la millora de la competitivitat de les empreses catalanes mitjançant la introducció de solucions de mobilitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined