català

El Govern signa un conveni amb el Col·legi de Procuradors per fomentar l'ús del català

query_builder   27 juliol 2010 14:09

event_note Nota de premsa

El Govern signa un conveni amb el Col·legi de Procuradors per fomentar l'ús del català

  • L’objectiu és incrementar l’ús, la difusió i el coneixement del català en les comunicacions dels professionals de la justícia
 
El Govern ha donat avui llum verd a la signatura d’un acord marc de col·laboració amb el Consell dels Il·lustres Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya per impulsar conjuntament accions de foment de l’ús del català en l’àmbit de la justícia.
 
Les accions es concretaran en un pla de treball que elaborarà una comissió de seguiment integrada per dos representants del Departament de la Vicepresidència, dos del Departament de Justícia i dos del Consell dels Il·lustres Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya. La comissió serà l’encarregada també de vetllar pel seguiment de l’acord i avaluar els resultats de les actuacions.
 
El Govern ja ha signat acords similars amb els col·legis d’advocats, notaris i registradors en compliment del que estableix l’article 50 de l’Estatut, que fixa que els poders públics han de protegir el català en tots els àmbits i sectors i n’han de fomentar l’ús, la difusió i el coneixement. Tant la Llei de política lingüística com la Llei orgànica del poder judicial estableixen que les actuacions judicials i els documents presentats en un dels dos idiomes oficials tenen plena validesa i eficàcia, sense necessitat de traducció.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined