Des de l’any 2001, l’IRTA organitza a les seves instal·lacions de Monells (Girona) un curs d’excel·lència en l’àmbit de la tecnologia alimentària, el Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carnis, al que han assistit ja més de 400 alumnes procedents d’Espanya i Llatinoamèrica.
L’alt nivell d’organització i l’alta qualitat de la formació que es dóna durant el mes que dura el curs, fan que hi acudeixin cada any professionals d’empreses càrnies, de productes auxiliars i maquinària, de centres tecnològics i universitats, de l’administració i d’altres professionals de diversos sectors relacionats amb la indústria càrnia.
La novena edició del curs, de 176 hores lectives, tindrà lloc del 27 de setembre al 29 d’octubre d’enguany. En aquesta edició ha estat necessària l’augment de la durada del mateix en 2 dies causa de l’ampliació i fragmentació en més sessions d’alguns mòduls referents a la qualitat, la seguretat i la legislació alimentària.
D’altra banda, en aquesta nova edició s’han incrementat el nombre de classes pràctiques, especialment en els mòduls dedicats als productes carnis frescos, cuits i curats, així com la realització d’una pràctica d’anàlisi sensorial.
Al mateix temps cal destacar la importància del professorat multidisciplinar i de prestigi que comparteixen els seus coneixements i experiència pràctica en tecnologia de productes carnis. En aquesta nova edició s’incorpora a l’equip docent el Dr. Ricardo Cepero Briz, professor de la Universitat de Saragossa que fou president de l’Associació Espanyola de Ciència Avícola, (AECA), Secció espanyola de la World Poultry Association per parlar sobre la qualitat de la carn de pollastre. D’altra banda també hi participaran el Dr. Jacint Arnau i el Sr. Jesús Ventanas, referents mundials sobre pernil blanc i pernil ibèric respectivament.
29 de juliol de 2010