aliments

El Govern aprova dos programes temporals per desplegar el Pla estratègic de l'alimentació de Catalunya i les noves directives de contaminació atmosfèrica

query_builder   4 octubre 2022 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova dos programes temporals per desplegar el Pla estratègic de l'alimentació de Catalunya i les noves directives de contaminació atmosfèrica

  1. Els programes tindran tres anys de durada i dependran del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural


El Govern ha donat llum verda a dos programes temporals per desplegar el Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya i les noves directives de contaminació atmosfèrica. El primer programa, adscrit a la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, servirà per desenvolupar el Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya (PEAC) 2022-2025, que defineix el full de ruta del futur de l’alimentació al nostre país i estableix les bases del Pacte nacional per l’alimentació.

A més, impulsarà la coordinació i articulació de les actuacions del Consell Català de l’Alimentació de Catalunya, i dotarà d’11 persones, de les quals cinc donaran suport a l’Oficina Tècnica de l’Alimentació. Aquesta oficina pretén aplicar l’Estratègia alimentària de Catalunya 2021-2025 a la ciutat de Barcelona, definint projectes per promoure l’alimentació saludable i sostenible, col·laborant i impulsant l’execució de projectes d’altres entitats enfocats en aquest àmbit, generant sinergies entre projectes de les dues institucions i impulsant aliances i propostes organitzatives per a la governabilitat conjunta de projectes entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L’altre programa aprovat és el relatiu al pla de xoc per a l’aplicació de les directives de contaminació atmosfèrica 2022-2024, adscrit a la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. S’hi incorporaran 10 persones per treballar en el desenvolupament de la normativa comunitària sobre la contaminació de l’atmosfera i tramitar, entre altres actuacions, la Llei de qualitat atmosfèrica i el Pla de millora de la qualitat de l’aire de Catalunya. El programa el sufragarà el Fons de Protecció de l’Ambient Atmosfèric, creat per finançar les inversions públiques en matèria de protecció de l’ambient atmosfèric i de millora de qualitat acústica, i el foment en les actuacions d’instal·lacions públiques i privades destinades a disminuir els nivells d’emissió de contaminants.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined