Aigua

El Govern avalua les conclusions del Debat de l'aigua

query_builder   3 agost 2010 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern avalua les conclusions del Debat de l'aigua

  • La Taula de l’Aigua ha conclòs amb un elevat grau de participació i una valoració general del procés molt favorable
  • Hi han participat representants d’entitats, administracions, empreses, experts i grups parlamentaris
 
El Govern ha avaluat avui les conclusions de la Taula de l’Aigua constituïda a instàncies del Parlament de Catalunya amb l’objectiu de fer un debat sobre el model de gestió i de finançament de l’aigua a Catalunya. Aquest procés, en el qual han participat més d’un centenar de representats polítics, institucionals, socials i empresarials vinculats als diferents usos i visions de l’aigua, així com experts independents, ha finalitzat després de 10 sessions que s’han desenvolupat al llarg d’un any i mig (des del desembre del 2009 fins ara) i on s’han analitzat i debatut els diferents aspectes i àmbits d’actuació vinculats a la planificació i al model de gestió i de finançament de l’aigua a Catalunya.
 
Al si d’aquest espai de debat s’han abordat les mesures contingudes al Programa de mesures i al Pla de gestió de l’aigua de Catalunya actualment en fase final d’informació pública i pendent d’aprovació. Han estat més de 40 hores de debat amb la implicació de gairebé un centenar de persones representants d’entitats, administracions, empreses, experts i grups parlamentaris.
 
Una valoració general del procés molt favorable
 
En general, la valoració del procés ha estat molt positiva per les raons següents:
 
1.- Facilitarà el coneixement real i de l’abast de les mesures proposades en del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya per resoldre els problemes d’aigua a Catalunya per part els agents socials, econòmics, ambientals i polítics a l’hora d’acceptar el model proposat.
 
 
2.- Ha contribuït a fer possible la moció 74/VIII del Parlament de Catalunya sobre l’Agència Catalana de l’Aigua, de 29 d’abril, votada per majoria de tots els grups parlamentaris (112 a favor, 14 en contra i 3 abstencions) en la qual es reclama una solució per als problemes de finançament de l’Agència i que representa el primer pas important per resoldre a mitjà termini el finançament dels serveis de l’administració de l’aigua.
 
 
3.- Ha permès elevar el procés de participació d’implementació de la Directiva marc de l’aigua desplegat durant més de 3 anys i mig arreu de Catalunya, en un total de 16 espais a l’àmbit de conca, a un altre àmbit més general i amb la presència dels grups parlamentaris del nostre Parlament.
 
4.- Cal destacar la participació activa dels grups parlamentaris, especialment dels grups del govern i del principal grup de l’oposició, així com la participació molt activa, sobretot la d’aquelles entitats que no han mantingut una relació continuada amb l’administració de l’aigua (socials, ambientals), o que, tot i tenir-la, han aprofitat l’avinentesa per defensar amb arguments i raons el seu posicionament (regants, pagesos).
 
5.- Perquè cap actor interessat en el cicle de l’aigua a Catalunya, avui pot dir que ignora o que no té informació ni sobre els problemes de l’aigua a Catalunya, ni sobre les mesures que el Govern té i té previst implementar per resoldre-les.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined