Agència Catalana de l'Aigua

El Govern aprova el Decret de desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua

query_builder   3 agost 2010 14:42

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua

  • Delimita els àmbits territorials i les corresponents adscripcions de termes municipals, així com les conques que corresponen a cadascuna de les demarcacions territorials
  • S’inscriu en el context dels principis de descentralització i desconcentració de funcions, transparència, informació i participació que aplica la Generalitat
 
El Govern ha aprovat avui el decret de desplegament territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest acord, que té per objectiu consolidar el procés de descentralització iniciat en els darrers anys per reforçar el paper de les seves demarcacions territorials en la gestió diària, s’inscriu en el context dels principis de descentralització i desconcentració de funcions, transparència, informació i participació del públic que està aplicant l’administració de la Generalitat per tal d’apropar l'acció administrativa en el territori, allà on resulta més eficient per a la ciutadania.
 
El Decret dels Estatuts de l’Agència Catalana de l’Aigua, aprovat el 2 de juny de 2009, ja dóna un primer pas en aquest procés de desconcentració territorial en introduir la figura del cap de demarcació territorial.
 
No obstant, per tal de completar el referit procés de modificació de l’estructura territorial de l’Agència, és necessària una nova regulació que a més d’especificar les funcions que assumeixen els caps de les demarcacions territorials, delimita de manera definitiva els diferents àmbits territorials i les corresponents adscripcions de termes municipals i les conques que corresponen a cadascuna de les demarcacions territorials de l’Agència.
 
Així, la distribució territorial determinada en el decret és la següent:
 
a) Demarcació Territorial de Girona, que comprèn les conques dels rius la Muga, el Fluvià, el Ter i el Daró, així com les de les rieres que desguassen al mar entre la frontera amb França i el terme municipal de Lloret de Mar, aquest darrer inclòs.
 
b) Demarcació Territorial Tordera - Besòs, que comprèn les conques dels  rius Tordera i Besòs, així com les de les rieres  que desguassen al mar entre els termes municipals de Blanes i de Sant Adrià del Besós, ambdós inclosos.
 
c) Demarcació Territorial Llobregat – Foix, que comprèn les conques dels rius Llobregat i Foix, així com les de les rieres que desguassen al mar entre els termes municipals de Barcelona i Cubelles, ambdós inclosos.
 
d) Demarcació Territorial de Tarragona, que comprèn les conques dels rius Gaià,  Francolí i Riudecanyes així com les de  les rieres que desguassen al mar entre el terme municipal de Cunit i el terme municipal de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, ambdós inclosos.
 
e) Demarcació Territorial de Lleida i l’Alt Pirineu, que comprèn la part catalana de els conques  dels rius Segre i Garona.
 
f) Demarcació Territorial de les Terres de l’Ebre, que comprèn la part catalana de les conques del riu Ebre, llevat de la conca del Segre, i Sènia així com les de les  rieres que desguassen al mar entre el terme municipal de l’Ametlla de Mar i el terme municipal d’Alcanar, ambdós inclosos.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined