Altres Acords

Altres Acords de Govern

query_builder   3 agost 2010 14:59

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern accelera l'eliminació d’entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya
 
El Govern ha aprovat el Decret llei de mesures de racionalització i simplificació de l'estructura del sector públic de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el qual accelera els tràmits per a l'eliminació de 7 entitats públiques. El Govern ha acordat l'adopció d’aquestes mesures per la via extraordinària del Decret llei atesa la necessitat urgent d’aplicar la política de contenció per afrontar la crisi econòmica i pel fet que la legislatura actual finalitza properament. La via del Decret llei permet portar a terme les modificacions en les diferents normes legals afectades per les disposicions que conté el text.
 
El Decret llei preveu la supressió de 7 entitats públiques: l'Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives; l'Institut d'Estudis de la Salut i de l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut,; l'Institut de diagnòstic per la Imatge; EQUACAT SA, Viatges de Muntanya SA; Remodelaciones Urbanas SA; i el Consorci Urbanístic per al Desenvolupament de la Vila Olímpica i el Parc de la Draga.
 
En el cas de la supressió de l'Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives, el Govern també ha acordat el cessament del seu director, Santiago Esteban i Benito. El Govern també ha acordat l’extinció del Programa de Desenvolupament i Organització de la Inspecció de Treball i Seguretat Social del Departament de Treball, que es va iniciar l’any 2007. Aquest programa ha permès gestionar les competències transferides de l’Estat en matèria d’inspecció de treball i va possibilitar el passat mes de maig, la creació de l’Agència Catalana de la Inspecció de Treball, l’organisme autònom administratiu a través del qual la Generalitat executa les seves competències en matèria d’Inspecció de Treball. Amb l’extinció d’aquest programa cessa en el càrrec la directora del Programa de desenvolupament i organització de la Inspecció de Treball, Rosa Fuentes.
 
 
El Govern signa un conveni amb l’Estatper desenvolupar estratègies de millora de la Gestió de la Incapacitat Temporal
 
El Govern ha acordat la signatura d’un conveni amb el Ministerio de Trabajo e Inmigración-Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS), per a desenvolupar un programa específic per executar estratègies de millora de la gestió de les baixes laborals prescrites pels metges d’atenció primària a les persones treballadores de Catalunya. Mitjançant aquest programa es pretén fer un control més exhaustiu de la Incapacitat Laboral i fomentar una cultura de control de l’absentisme laboral. Gràcies a aquest programa es poden detectar les baixes reiterades per part d’un assegurat, els assegurats que superin un nombre preestablert de dies de baixa, i els metges que destaquen per l’elevada freqüència en l’emissió de comunicats mèdics de baixa.
 
 
Suport al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya per impulsar la recepta electrònica
 
El Govern ha acordat concedir una subvenció al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya de 575.000 euros per a la connexió de les oficines de farmàcia al sistema de recepta electrònica. La recepta electrònica és un sistema telemàtic que integra els processos de prescripció i dispensació de la prestació de fàrmacs finançats per la sanitat pública. La tecnologia emprada permet que la prescripció dels medicaments per part dels metges dels centres d’Atenció Primària sigui automatitzada, prescindint del paper. Així les ordres de receptes poden ser accessibles pel pacient des de qualsevol oficina de farmàcia o punt de dispensació.
 
 
El Govern aprova la constitució dels Governs Territorials de Salut de l’Anoia i Altebrat
 
El Govern ha aprovat avui la constitució dels Governs Territorials de Salut de l’Anoia i Altebrat. Aquests consorcis tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari. Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, l’atenció primària, l’hospitalària i la sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.
 
D’aquesta manera, es crea un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Govern. La creació d’aquests Governs Territorials de Salut permetrà que es formalitzi la totalitat dels 37 consorcis previstos.
 
 
El Govern dóna suport a les organitzacions professionals agràries amb un milió d’euros
 
El Govern ha aprovat avui l’acord pel qual s’autoritza la concessió de subvencions a organitzacions professionals agràries per un import d’1.080.554 euros per sufragar les seves despeses de representativitat, d’acord amb el resultat de les darreres eleccions a cambres agràries, celebrades el 25 de febrer de 2007. A Unió de Pagesos de Catalunya li correspon una subvenció d’un import màxim de 691.000 euros; a JARC de 255.000; i a ASAJA de 134.000 euros. D’aquesta manera l’Executiu manté els ajuts a les organitzacions professionals agràries, una actuació que forma part de la seva política de suport al sector agrari.
 
 
El Govern destina 1,2 milions d’euros al projecte cultural Escena Catalana Transfronterera entre Salt i Perpinyà
 
El Govern ha aprovat destinar 1,2 milions d’euros al desenvolupament de les activitats del projecte europeu Escena Catalana Transfronterera entre Salt i Perpinyà i al finançament de les obres de remodelació de l’antiga fàbrica Coma Cros de Salt en el marc del mateix projecte. Escena Catalana Transfronterera és un projecte europeu conjunt entre els ajuntaments de Salt i de Perpinyà en el qual s’aposta pel teatre com a eina d’integració social i desenvolupament urbà. A més de millorar els equipaments escènics de tots dos municipis (l’antiga fàbrica Coma Cros a Salt i el Teatre de l’Archipel a Perpinyà), el projecte preveu la programació comuna d’espectacles, la coproducció entre el Centre d’Arts Escèniques El Canal de Salt i el Teatre de l’Archipel de Perpinyà, i la creació del festival transfronterer Argos dins del Temporada Alta. El projecte té una durada de tres anys (2009-2011) i un pressupost global de 6 milions d’euros.
 
 
El Govern destina 480.000 euros al Festival Temporada Alta 2010
 
El Govern ha aprovat destinar 480.000 euros a l’organització del Festival Temporada Alta 2010. Malgrat la conjuntura econòmica, l’aportació de la Generalitat al festival es manté al nivell de l’any passat i representa un 24% del pressupost global per a enguany, que és d’1.985.000 euros.
 
Aquest any se celebrarà la dinovena edició de Temporada Alta, que organitza el Govern de Catalunya conjuntament amb els ajuntaments de Girona i de Salt, la Diputació de Girona i Bitò Produccions.
 
 
El Govern destina 400.000 euros al Centre de les Arts Contemporànies de Vic
 
El Govern ha aprovat avui destinar 400.000 euros a l’Ajuntament de Vic per al desenvolupament de les activitats de l’ACVic, Centre de les Arts Contemporànies de Vic durant els anys 2010 i 2011. L’ACVic, Centre de les Arts Contemporànies de Vic és un centre d’art públic per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició de propostes de les arts visuals i d’altres disciplines artístiques contemporànies a Vic i a la Catalunya central. L’equipament també pretén dinamitzar i consolidar l’escena de les arts visuals del territori des d’un criteri de qualitat i propiciar la creació de nous públics mitjançant activitats pedagògiques en relació a les arts contemporànies. Recentment s’ha nomenat Ramon Parramon com a nou director del centre, després de guanyar el concurs públic convocat per l’Ajuntament de Vic per a la provisió de la plaça. El pressupost del centre per a aquest període és de 570.000 euros.
 
 
Suport a Acció Cultural del País Valencià
 
El Govern ha acordat concedir una subvenció de 495.000 euros a l’associació Acció Cultural del País Valencià per al finançament de les seves activitats de foment de la llengua i la cultura catalana al País Valencià durant l’any 2010.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined