El Govern aprova el programa temporal per a l¿execució i la gestió del bo social tèrmic

El Govern aprova el programa temporal per a l'execució i la gestió del bo social tèrmic

query_builder   18 octubre 2022 12:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el programa temporal per a l'execució i la gestió del bo social tèrmic

  1. La campanya compta enguany amb un pressupost de 17,5 milions d’euros per a les llars en situació de vulnerabilitat

El Consell Executiu ha aprovat avui el Programa temporal per a l’execució i la gestió dels pagaments del Bo social tèrmic a Catalunya. L’objectiu és dotar la Direcció General d’Energia dels recursos humans necessaris per garantir l’eficàcia en la gestió d’aquests ajuts per a llars en situació de vulnerabilitat, de manera que puguin fer front a les despeses en energia que suposen l’aigua calenta, la cuina i la calefacció. Per això, el Programa preveu la incorporació de quatre persones durant un període de tres anys per atendre la urgència i accelerar l’arribada d’aquests ajuts als seus perceptors, i al mateix temps garantir el funcionament ordinari de la Direcció General d’Energia.

L’increment del preu del gas, del gasoil i del butà ha afectat molt especialment les famílies més vulnerables, i n’incrementa el risc de pobresa energètica. A Catalunya, la campanya del bo social tèrmic referenciada a l’any 2021 i que es du a terme enguany beneficia 100.219 llars, i compta amb un pressupost de 17,5 milions d’euros. L’import del bo social tèrmic oscil·larà entre els 82 i els 373 euros, en funció del grau de vulnerabilitat de cada llar i de la climatologia de la seva ubicació.

El bo social tèrmic és un programa de concessió directa d’ajuts destinats a pal·liar la pobresa energètica en persones consumidores vulnerables, pel que fa a energia destinada a calefacció, aigua calenta sanitària o cuina. Aquesta actuació contra la pobresa energètica s’integra en el procés de transició energètica que ha iniciat Catalunya i que compta amb la justícia i amb el compromís de no deixar ningú enrere com un dels seus eixos vertebradors.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined