logo energètica

El Govern nomena el consell d'administració de L'Energètica

query_builder   25 octubre 2022 14:51

event_note Nota de premsa

El Govern nomena el consell d'administració de L'Energètica

  1. Ferran Civit ostentarà la presidència de la companyia energètica pública


El Consell Executiu ha aprovat avui proposar a la Junta General d’Accionistes d’Energies Renovables Públiques de Catalunya, SAU (L’Energètica) el nomenament dels membres del consell d’administració de l’empresa, d’acord amb els seus estatuts.

Els membres del consell d’administració seran les persones titulars de la Secretaria d’Acció Climàtica; de la Direcció General d’Energia; de la direcció del'Institut Català d'Energia (ICAEN); dela direcció de l’Institut Català del Sòl; de la presidència d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya; de la Direcció General del Patrimoni; de la Direcció General d’Urbanisme; de la Direcció General de Serveis Socials, i de la Direcció General d’Administració Local.

També s’ha nomenat membre del consell d’administració el director del Programa temporal per al disseny i la creació d’una empresa energètica pública de la Generalitat de Catalunya, Ferran Civit, que serà designat com a president de L’Energètica.

Civit (l’Espluga de Francolí, 1977) és llicenciat en Periodisme per la UPF, llicenciat en Antropologia per la URV i llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona, i té un màster en Desenvolupament Humà Sostenible i Desenvolupament Local per la UdG – UNESCO i un màster en Direcció de Gabinets de Comunicació i Relacions Públiques per la UAB. També és diplomat en el postgrau en Internet: Cerca, estructura i gestió de la informació per la UOC i diplomat en Postgrau en Periodisme Digital Multimèdia per la UPC. Actualment, cursa el postgrau en Lideratge Institucional i Gestió de Polítiques Públiques a la UVIC-UCC.També ha fet una estada a la UES (el Salvador). Ha estat diputat al Parlament de Catalunya, on ha exercit com a portaveu parlamentari de Medi Ambient de Junts pel Sí i d’Esquerra Republicana de Catalunya, i també va ser ponent relator de les lleis de Canvi Climàtic i de l’Agència de Natura de Catalunya. Ha participat en la creació de la Plataforma Hidrogen Verd-Catalunya Sud, liderat per la URV, i és soci del col·lectiu energètic CMES. També ha estat observador electoral al Salvador i Uruguai.

L’Energètica és el mitjà propi de la Generalitat per incidir sobre el mercat energètic català i millorar-lo, i contribuir així a accelerar la transició cap a un model energètic distribuït, democràtic, amb cohesió territorial i participat per la ciutadania. Els seus àmbits essencials d’actuació seran la generació d’energia procedent de fonts d’energia renovables aprofitant el potencial de les instal·lacions, edificacions i infraestructures de la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic, i la comercialització d’energia procedent de fonts d’energia renovables, subministrant-la a l’Administració de la Generalitat. A partir d’aquestes activitats, podrà desplegar-se en àmbits i activitats com la recàrrega del vehicle elèctric, els serveis d’emmagatzematge, els serveis d’agregació de demanda flexible o els de comercialització lligats a aquests nous models econòmics, entre d’altres.

A més, podrà participar en projectes energètics estratègics per Catalunya, la gestió de centrals hidroelèctriques de les conques internes, liderar projectes territorials amb l’administració local i la ciutadania i serà l’eina que aglutina els excedents de la generació distribuïda pública, que permetrà cedir electricitat a famílies vulnerables.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined