1. Durant sis setmanes, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Delegació del Govern a Alemanya organitzen l’actuació “Berlin trifft Katalonien” (Berlin descobreix Catalunya), una promoció gastronòmica en el punt de restauració a l’establiment gourmet i bar de tapes El Colmado de Berlin, amb la participació de 15 empreses catalanes i més de 40 referències d’aliments i begude
  2. El proper dissabte 29 d’octubre, El Colmado celebra la castanyada, amb una jornada oberta a la ciutadania amb una actuació dels Castellers de Berlin i la degustació de panellets i castanyes
Cartell
Cartell de l’actuació “Berlin trifft Katalonien” (Berlin descobreix Catalunya),
{"name":"2022/10/27/15/26/eb1eb9dc-f58f-4090-b62e-bd9b350f22fa.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":791816}

El proper dissabte 29 d’octubre, Berlin celebrarà una festa de la castanyada molt especial. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, i la Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya, en col·laboració amb l’establiment d’alimentació gourmet i bar de tapes El Colmado, organitza una jornada per descobrir i gaudir de la gastronomia i la cultura catalana. En un exemple de com la gastronomia i l’alimentació s’integra en la cultura catalana, l’esdeveniment comptarà amb la degustació de productes i plats típics catalans (panellets, castanyes i altres dolços) i l’actuació de la colla Castellers de Berlin.

La gastronomia catalana estarà molt present durant els mesos d’octubre i novembre a Alemanya. La celebració de la castanyada s’emmarca en l’organització de l’actuació Berlin trifft Katalonien” (Berlin descobreix Catalunya), una promoció gastronòmica en punt de restauració a El Colmado durant sis setmanes, i que comptarà amb la participació de 15 empreses catalanes que exposaran més d’una quarantena de referències d’aliments i begudes.


D’aquesta manera, a les estanteries d’El Colmado els consumidors alemanys podran adquirir productes com l’arròs bomba del Delta de l’Ebre, anxoves de L’Escala, catànies, una selecció de formatges i embotits catalans, fruits secs, all i oli o oli d’oliva verge extra DOP Siurana, així com més d’una desena de vins i caves catalans, de diverses denominacions d’origen, com la D.O. Alella, D.O. Catalunya, D.O. Terra Alta, D.O. Penedès i D.O. Cava, entre d’altres.

A les estanteries d’El Colmado els consumidors alemanys podran adquirir una desena de vins i caves catalans, de diverses denominacions d’origen
A les estanteries d’El Colmado els consumidors alemanys podran adquirir una desena de vins i caves catalans, de diverses denominacions d’origen
{"name":"2022/10/27/15/24/dd60a940-298b-4416-ac00-7b5bef143bdb.jpg","author":"dacc","type":"0","location":"0","weight":381489}

Empreses catalanes participants:

·Aceite Escornalbou – Oli d’oliva - Riudecanyes (Baix Camp)

  1. Anxoves Fill de J. Callol I Serrats – Fine Food - L’Escala (Alt Empordà)
  2. Bodega Ca N'estruc – Vi - – Esparreguera (Baix Llobregat)
  3. Bodega Casa Mariol – Vi - Batea (Terra Alta)
  4. Bodega Celler Jordi Lluch – Vi - Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès)
  5. Bodegas Roura – Vi - Alella (Maresme)
  6. Bodegas Torelló – Vi - Gelida (Alt Penedès)
  7. Bombons Cudié – Dolços - Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  8. Celler Capçanes – Vi - Capçanes (El Priorat)
  9. Embotits Mitjans – Embotits - Olèrdola (Alt Penedès)
  10. Espinaler – Fine Food - Vilassar de Mar (El Maresme)
  11. Formatges Betara – Formatges - Perafita (Osona)
  12. Fruits Secs Torra – Fruits secs - Jorba (L’Anoia)
  13. Galetes Trias – Fine Food - Santa Coloma de Farners (La Selva)
  14. Molí de Rafelet – Arrós - Deltebre (Baix Ebre)

Berlin trifft Katalonien” té per objectiu que el públic alemany pugui tastar i comprar directament producte català i es complementa amb l’organització de diverses actuacions dirigides al públic professional.

Els dimarts 8, 15 i 22 de novembre s’organitzaran tastos exclusius de vins catalans per a distribuïdors, importadors i sommeliers alemanys. El sommelier Daniel Zarazaga en serà el conductor.

La promoció dels productes agroalimentaris catalans a Berlin finalitzarà el 29 de novembre, amb l’organització d’un cap de setmana de degustació de gastronomia catalana.

Katalonien, Wo Essen Kultur ist: la promoció dels aliments catalans a Alemanya

En línia amb el propòsit d’orientar les empreses agroalimentàries en la seva expansió internacional, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, disposa d’una xarxa de professionals amb experiència en el sector en diversos mercats estratègics. Arran de l’acord del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, durant el 2021 es van incorporar tècnics agroalimentaris a les delegacions del Govern a Mèxic, Alemanya, Estats Units i el Regne Unit.

La promoció de les empreses i productes del sector agroalimentari a Alemanya es realitza sota la marca agroalimentària Katalonien, Wo Essen Kultur ist(Catalunya, on el menjar és cultura), que serveix per reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar-les d’homogeneïtat comunicativa tant a l’interior del país com a l’exterior.

Sobre Prodeca

Prodeca és una empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de la Generalitat de Catalunya, que té per objecte la promoció dels productes agroalimentaris catalans i el suport a la comercialització i internacionalització de les empreses catalanes del sector. Facilita la participació de les empreses catalanes a les principals fires agroalimentàries internacionals i nacionals, organitza trobades amb compradors i importadors del sector, ofereix programes de suport en comercialització i iniciació a l'exportació, elabora i implementa estratègies de posicionament de producte i de promoció de la marca Catalunya agroalimentària, fa assessorament en diversificació i consolidació comercial a països tercers, prepara informes de mercats i tendències, disposa d’eines d’autodiagnosi i d’anàlisi d’oportunitats en comercialització i internacionalització per a les empreses del sector, entre d’altres activitats.

Prodeca treballa coordinadament amb les associacions professionals, entitats i agents que intervenen en la promoció, comercialització i internacionalització agroalimentària, i participa en iniciatives relacionades amb la gastronomia catalana i la Dieta Mediterrània, com a eines de valorització i millora del posicionament dels nostres productes i empreses, a Catalunya i al món.