reestructuracio Territori

Territori assumeix les competències d'Habitatge

query_builder   2 novembre 2022 13:20

event_note Nota de premsa

Territori assumeix les competències d'Habitatge

  1. El Departament també incorpora l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya


El Consell executiu ha aprovat aquest dimecres el decret de reestructuració del Departament de Territori, a partir del qual aquesta conselleria assumeix les competències d’habitatge mitjançant la nova Secretaria d’Habitatge, que fins ara depenia del Departament de Drets Socials i portava per nom Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social.

La nova Secretaria serà l’òrgan que tindrà per objectiu dissenyar, planificar, programar i impulsar les polítiques d’ordenació d’habitatge, a més d’impulsar-ne l’execució i l’avaluació. El retorn de les competències d’habitatge a Territori reforça el rol social d’aquest Departament, ja que permetrà, d’una banda, una planificació més global i integrada en l’entorn, i, de l’altra, disposar d’una eina, el Departament en si mateix, amb una alta capacitat d’executar projectes. Tot i aquest canvi, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, que fins depenia de la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social, continuarà formant part de Drets Socials.

El decret aprovat també adscriu al Departament de Territori l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya SAU, Infraestructures.cat, que fins ara estava adscrita al Departament d’Economia i Hisenda. És l’empresa pública encarregada de dur a terme l’execució de les obres que li encarrega la Generalitat, el manteniment i la conservació dels seus equipaments i les seves infraestructures.

Canvis de nomenclatura

A partir del decret aprovat avui, l’antiga Secretaria d’Estratègia Territorial i Agenda Urbana passa a denominar-se Secretaria de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, amb la funció de dissenyar i programar amb una visió més global les polítiques d’ordenació del territori i de paisatge, d’urbanisme i d’arquitectura.

D’aquesta nova Secretaria de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana en dependran quatre direccions generals: la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura; la Direcció General d’Estratègia Territorial; la Direcció General d’Agenda i Renovació Urbana i la Direcció General de Polítiques de Muntanya i del Litoral. Amb aquesta reestructuració, la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura deixa de dependre de la Secretaria General.

D’altra banda, l’antiga Secretaria de Mobilitat i Logística passa a denominar-se Secretaria de Mobilitat i Infraestructures; la Direcció General de Nació Digital i Agenda Urbana passa a denominar-se Direcció General d’Agenda i Renovació Urbana; i la Subdirecció General d’Agenda Digital i Urbana passa a denominar-se Subdirecció General d’Agenda i Renovació Urbana.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined