Reestructuració empresa

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Empresa i Treball

query_builder   2 novembre 2022 13:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Empresa i Treball

  1. Crea la Secretaria de Polítiques Digitals, reforça la Direcció d’Innovació i Emprenedoria que assumeix les competències en matèria d’economia digital i incorpora dos organismes: l’Autoritat Catalana de la Competència i l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre


El Govern ha aprovat avui el Decret de reestructuració del Departament d’Empresa i Treball. L’objectiu és adaptar l’organigrama de la conselleria a les noves competències derivades del Decret, 184/2022, de 10 d'octubre que determina les funcions i com s'organitza el Govern de la Generalitat de Catalunya.

La principal novetat del nou organigrama és la creació de la Secretaria de Polítiques Digitals, que té com a principals objectius impulsar el desplegament i la integració de les tecnologies digitals en tots els àmbits de la societat catalana; planificar, gestionar, ordenar, inspeccionar i aplicar el règim sancionador en l'àmbit de la societat digital, i coordinar amb el departament competent en matèria de recerca l'impuls i les actuacions derivades de les polítiques digitals, de l'economia i de la societat digital. En aquest sentit, la Secretaria incorpora la Direcció General de Societat Digital, i la Subdirecció General de Suport a la Gestió, que mantenen les funcions i l’estructura previstes en el Decret 155/2022, de 30 d'agost.

Així, d’acord amb el decret aprovat avui, el Departament que encapçala el conseller Roger Torrent i Ramió suma una nova secretaria i s’estructura en quatre: la Secretaria General, la Secretaria d’Empresa i Competitivitat, la Secretaria de Treball i la Secretaria de Polítiques Digitals.

En relació amb la Secretaria General, manté les funcions previstes en el Decret 35/2022, d’1 de març, i incorpora en la seva estructura l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), organismeque es relacionarà amb la Generalitat, a partir d’ara, a través del Departament d’Empresa i Treball.

Pel que fa a la Secretaria d’Empresa i Competitivitat, manté les funcions i l’estructura previstes en el Decret 35/2022, d’1 de març, i suma la competència de confeccionar i dirigir els programes estratègics de recerca i innovació referents a les tecnologies digitals, de manera coordinada amb el departament competent en polítiques de recerca. En aquest sentit, la Direcció General d’Innovació i Emprenedoria, assumeix les funcions en matèria d’economia digital i passa a denominar-se Direcció General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria. A més, el decret preveu que sota aquesta direcció resti adscrit l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.

Finalment, la Secretaria de Treball manté les funcions i estructura previstes al Decret 35/2022, d'1 de març.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined