Acte de reconeixement a entitats de dones i feministes

Igualtat i Feminismes reconeix una cinquantena d'entitats de dones amb 25 anys de trajectòria

query_builder   2 novembre 2022 19:50

event_note Nota de premsa

Igualtat i Feminismes reconeix una cinquantena d'entitats de dones amb 25 anys de trajectòria

  1. Verge: “Si existeix avui una conselleria no és només fruit d’una aposta política d’aquest Govern, sinó perquè el moviment feminista de Catalunya i les entitats de dones l’heu fet possible. Som filles de les vostres polítiques.”
  2. Una cinquantena d’entitats s’han aplegat avui al Palau Pedralbes de Barcelona en l’acte de reconeixement a les entitats de dones de Catalunya pels seus 25 anys de trajectòria.
Acte de reconeixement a entitats de dones i feministes{"name":"2022/11/02/19/45/800b5c41-1c60-4a66-b666-4b508fa577b5.jpg","author":"Departament d'Igualtat i Feminismes ","type":"0","location":"0","weight":52469}

El Departament d’Igualtat i Feminismes del Govern de la Generalitat ha ofert aquest dimecres al vespre un acte de reconeixement a les entitats de dones i feministes de tota Catalunya que han celebrat els seus 25 anys de trajectòria. L’acte, presidit per la consellera Tània Verge Mestre, així com amb la participació de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí Altés, i la directora executiva, Neus Pociello Cayuela, ha aplegat a una cinquantena d’entitats d’arreu del territori.

“Sense el moviment feminista, sense les entitats de dones, les reivindicacIons feministes no haguessin arribat a l’agenda de les institucions públiques”, ha reivindicat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en la cloenda de l’acte. “Som filles de les vostres polítiques per tenir vides més vivibles” ha continuat Verge, que ha recordat que “si existeix avui una conselleria no és només fruit d’una aposta política d’aquest Govern, sinó perquè el moviment feminista de Catalunya i les entitats de dones l’heu fet possible”.

De fet, les entitats de dones i feministes presents al Palau Pedralbes han fet palès la diversitat de realitats i tasques que es duen a terme a tot el territori. "Entitats de dones que lluiteu per combatre les violències masclistes, que participeu en els processos de canvis normatius per conquistar els drets del col·lectiu LGTBI+, que exigiu la garantia de drets de les persones migrades, que vetlleu per una salut no androcèntrica; que reivindiqueu els drets de les dones del món rural, que formeu part de la xarxa educativa del nostre país, que promoveu l’autonomia econòmica de les dones, millorant la seva ocupabilitat, promovent l’accés al treball remunerat i creant espais de conciliació, per facilitar la vida laboral, personal i familiar" ha detallat la consellera.

Acte de reconeixement a entitats de dones i feministes{"name":"2022/11/02/19/48/a71dc93e-e0e5-4206-a3f9-2777c2f42658.jpg","author":"Departament d'Igualtat i Feminismes ","type":"0","location":"0","weight":67298}

El Govern treballa per donar suport a les entitats de dones i feministes catalanes des de diversos vessants. En aquest senti, l’Institut Català de les Dones va obrir la convocatòria de subvencions per a entitats la setmana passada i estarà oberta fins al 7 de novembre. El Departament d’Igualtat i Feminismes, per la seva part, va tancar la convocatòria recentment, la primera de la conselleria, dotada amb 4,4 milions d’euros. “Des del Govern som conscients que sou imprescindibles” apuntava la consellera d’Igualtat i Feminismes. La consellera Verge també ha destacat altres iniciatives com les píndoles formatives que ofereix el Departament mitjançant l'Institut Català de les Dones. Estan pensades per les entitats i treballades amb el Consell Nacional de Dones de Catalunya. A més a més, aquest mateix organisme està duent a terme assemblees i trobades territorials de dones a Girona, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida per tal de poder garantir la participació política de les dones a tot el territori. “El Govern de la Generalitat continuarà al vostre costat pel que sou, pel que doneu, i pel que construïu, aquí i arreu. Catalunya i els feminismes del nostre país, celebrem i agraïm la vostra existència i la vostra lluita pels drets de les dones” ha conclòs la consellera.


Entitats de tot Catalunya

Acte de reconeixement a entitats de dones i feministes{"name":"2022/11/02/19/47/5034b6c2-52c3-47a0-99fd-098020ba4c8b.jpg","author":"Departament d'Igualtat i Feminismes ","type":"0","location":"0","weight":90699}

Les entitats que han rebut el reconeixement són: l’Associació de Mestresses de Casa de Godall, l’Associació de Dones Senienques de La Sènia, Associació Col·lectiu de Dones de Móra la Nova, l’Associació de Dones de la Galera, l’Associació de Dones de Jesús de Tortosa, l’Associació de Dones Bassa d'Oli de La Torre de l'Espanyol, l’Associació de Dones de Móra d'Ebre, l’Associació de Dones de Roquetes, el Col·lectiu de Dones d'Ascó, l’Associació de Dones Masoveres de Mas de Barberans, l’Associació de Dones Meravelles de Benifallet, l’Associació de Dones La Templada de Batea, l’Associació de Dones Reina Blanca del Perelló, l’Associació de Dones de Pratdip, l’Associació de Dones Colomines de Santa Coloma de Queralt, l’Associació de Dones de l'Abellera de Prades, la Federació de Grups de Dones del Tarragonès de Salou, el Col·lectiu Cultural La Pineda de La Pineda, l’Associació de Dones de Puigcerver a Riudecols, l’Associació de Dones Caterines de Vinyols i els Arcs, el Col·lectiu de Dones de Vila-rodona, el Col·lectiu de Dones del Pla de Santa Maria, el Federació de Dones del Baix Camp de Reus, el Col·lectiu de Dones de Nulles, l’Associació de Dones de Valls, l’Associació de Dones Sant Joan de Térmens, l’Associació de Dones Intervingudes de Mama de Lleida, l’Associació de Dones de Castelló de Farfanya, l’Associació Urgellenca de Dones de La Seu d'Urgell, l'associació Minerva Dona de Lleida, l’Associació de Dones l'Esbarjo d'Agramunt, l’Associació de Dones Flor de Lis de Bell-Lloc d'Urgell, l’Associació de Dones l'Esplendor de Castelldans, l’Associació de Dones Flor de Romaní de Sant Martí de Maldà, l’Associació de Dones de Cerdanya de Puigcerdà, l’Associació Grup de Lesbianes de Girona, l’Associació de Puntaires de les Comarques de Girona, l'associació Ariadna. Associació de Dones en Lluita de les Malalties del Càncer de Mama d’Olesa de Montserrat, el Grup Mou-te les Corts de Barcelona, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora -FIDEM- de Barcelona, l’associació de Dones amb Empenta d’Igualada, el Grup de Dones en Moviment de Badalona, el Grup de Dones Hedera de Sant Fost de Campsentelles, l’associació de Dones No Estàndar (Donnes) de Barcelona, l’Associació de Dones de Sitges, la Vocalia de la Dona de l'Associació de Veïns Fondo-Sistrells de Badalona, el Grup de Dones de FACEPA. Federació d'Associacions Culturals i d'Educació de Persones Adultes de Barcelona, l’Associació Dinamitzadora de la Xarxa Feminista de Barcelona i l’Associació de Dones Pla de les Bruixes de Torrelles de Llobregat.

L’actuació ‘Comando Señoras’ ha tancat l’acte, en què també hi ha assistit la secretària segona de la Mesa del Parlament, Aurora Madaula Giménez, i les diputades al Parlament, Raquel Sans Guerra, i Gemma Lienas Massot.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined