Cooperatives

Empresa i Treball destina 1,5 M€ per promoure l'ocupació en cooperatives i societats laborals

query_builder   8 novembre 2022 13:57

event_note Nota de premsa

Empresa i Treball destina 1,5 M€ per promoure l'ocupació en cooperatives i societats laborals

·El Departament implementa una altra iniciativa per enfortir l’economia social a Catalunya amb ajuts per la incorporació de persones sòcies treballadores o persones sòcies de treball

El Departament d’Empresa i Treball, a través de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, ha obert una convocatòria d’incorporació de persones sòcies treballadores o persones sòcies de treball en cooperatives i societats laborals amb l’objectiu de promoure l’ocupació en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària.

Amb un pressupost de 1,5 milions d’euros, aquests ajuts del Departament pretenen contribuir a l’enfortiment de les empreses de l’economia social, tenint en compte que han demostrat que, malgrat els dos anys de pandèmia i de les incerteses econòmiques actuals, han continuant generant llocs de treball i de qualitat.

Persones sòcies treballadores i persones sòcies de treball

·Les persones sòcies treballadores són les persones sòcies a les cooperatives de treball associat. És a dir, aquelles cooperatives en què la persona sòcia aporta el seu treball i les cooperatives ofereixen productes o serveis a tercers.

·Les persones sòcies de treball són les persones que són sòcies a qualsevol altre tipus de cooperativa (és a dir, diferent de les cooperatives de treball associat, per exemple, cooperatives de serveis, de consum, habitatges...) i aporten el seu treball com activitat.

En aquest cas, els socis principals són els que fan l’activitat principal de la classe de cooperativa. Per exemple, en una cooperativa de consum, els socis consumidors, o en una d’habitatges, els socis que volen accedir a un habitatge.

·En el cas de les societats laborals també s’utilitza el terme “socis treballadors” per distingir aquelles persones sòcies, que a la vegada tenen contracte de treball indefinit a la societat laboral, de la resta de socis capitalistes que només aporten capital i no poden superar el 49% del capital en relació als socis treballadors.

Principals dades de la convocatòria de subvencions

Entitats beneficiàries

·       Cooperatives i societats laborals amb establiment a Catalunya 

Pressupost

·       1.500.000 d’euros 

Termini per a la presentació de sol·licituds

·       Des del 7 de novembre fins l’11 de novembre a les 15h 

Quantia de la subvenció

La quantia màxima d’aquestes subvencions és gradual segons els col·lectius següents: 

a) Un import màxim de 7.000 euros per la incorporació de persones amb discapacitats com a sòcies treballadores o de treball en cooperatives o societats laborals, que s’incrementarà a 7.500 euros quan es tracti de la incorporació de persones amb discapacitats menors de 30 anys. 

b) Un import màxim de 5.500 euros per la incorporació de dones com a sòcies treballadores o de treball en cooperatives o societats laborals, que s’incrementarà a 6.000 euros quan les dones estiguin en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació. En cas que l’empresa s’hagi constituït o estigui en procés de constitució en els 12 mesos anteriors a la data de la publicació al DOGC d’aquesta Resolució, l’import màxim serà de 6.500 euros, que s’incrementarà a 7.000 euros quan les dones estiguin en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació. 

c) Un import màxim de 4.000 euros per la incorporació de persones menors de 30 anys, o amb 45 anys o més, com a sòcies treballadores o de treball en cooperatives o societats laborals, que s’incrementarà a 4.500 euros quan les persones menors de 30 anys, o amb 45 anys o més, estiguin en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació. En cas que l’empresa s’hagi constituït o estigui en procés de constitució en els 12 mesos anteriors a la data de la publicació al DOGC d’aquesta Resolució, l’import màxim serà de 5.000 euros, que s’incrementarà a 5.500 euros quan les persones menors de 30 anys, o amb 45 anys o més, estiguin en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació. 

d) Un import màxim de 2.000 euros per la incorporació de persones no incloses en els colꞏlectius anteriors, que s’incrementarà a 2.500 euros quan estiguin en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined