Logotip del transport a la demanda Clic.cat

El Clic.cat del Polígon industrial Les Comes d'Igualada frega els 1.400 passatgers mensuals

query_builder   9 novembre 2022 10:59

event_note Nota de premsa

El Clic.cat del Polígon industrial Les Comes d'Igualada frega els 1.400 passatgers mensuals

  1. El servei va registrar al primer mes de funcionament, l’abril de 2021, un total de 31 passatgers
  2. La demanda segueix una tendència creixent i se situa entre les 60 i 70 reserves diàries


El servei de transport de la demanda Clic.cat del Polígon industrial Les Comes d’Igualada, impulsat pel Departament de Territori i l’Ajuntament d’Igualada, ha registrat aquest setembre 1.363 viatgers, el seu màxim històric. El servei va registrar 31 passatgers durant el primer mes de funcionament, l’abril de 2021, ara fa un any i mig. La demanda segueix una tendència creixent i se situa entre les 60 i 70 reserves diàries. Des de l’inici, el servei ha registrat 9.538 usuaris i usuàries, unes dades que consoliden la iniciativa com un model d’èxit.

El Clic.cat a Les Comes es va instaurar amb l’objectiu de facilitar la mobilitat laboral entre el polígon i els municipis d’Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Inicialment, es van fer unes enquestes als treballadors i a les empreses del polígon per tal d’ajustar els horaris i els recorreguts dels autobusos a les necessitats reals.

Fruit d’això, existeixen actualment dues línies amb horaris i parades estables; la TAD1 ( Santa Margarida de Montbui – Igualada – Les Comes) i la TAD2 (Vilanova del Camí – Igualada – Les Comes). No es descarten adaptacions en funció de noves necessitats, ja que dia a dia augmenten les reserves. A més a més, cada cop són més les empreses que ofereixen abonaments per als seus treballadors.

El bus a demanda Clic.cat és un servei de transport públic de la Generalitat de Catalunya gestionat a Igualada per MasatsTG DX i que va ser impulsat pel Departament de Territori, l’Ajuntament d’Igualada, La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i l’Associació d’Empreses del Polígon Industrial de Les Comes (AEPIC).

Per utilitzar-lo, cal fer una reserva a través de l’aplicació mòbil ‘ElMeuBus Clic.cat’ i indicar la parada d’origen i la de destinació de la línia que es vol utilitzar. Els serveis de transport a demanda només es presten si hi ha una reserva prèvia d’usuaris de manera que s’eviten els recorreguts ineficients i s’ofereix un servei molt ajustat a les necessitats reals.

El director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, ha destacat “la implicació de les empreses que ofereixen abonaments del Clic.cat als seus treballadors i treballadores” i ha afegit que “aquesta col·laboració público-privada és una de les claus que expliquen els bons resultats i l’augment exponencial de passatgers”.


1  

Imatges

Imatge de la presentació dels resultats del Clic.cat del Polígon Les Comes d'Igualada

Imatge de la presentació dels resultats del Clic.cat del Polígon Les Comes d'Igualada 1413213

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'El Clic.cat del Polígon industrial Les Comes d¿Igualada frega els 1.400 passatgers mensuals'

Nota de premsa en PDF 'El Clic.cat del Polígon industrial Les Comes d¿Igualada frega els 1.400 passatgers mensuals'
PDF | 252875

undefined
undefined
undefined
undefined