Reunió amb l'Agència de Promoció de Negocis de Nigèria

Acció Climàtica organitza un viatge de prospecció a Nigèria per explorar oportunitats comercials per al sector carni

query_builder   9 novembre 2022 12:22

event_note Nota de premsa

Acció Climàtica organitza un viatge de prospecció a Nigèria per explorar oportunitats comercials per al sector carni

  1. Una delegació formada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les principals associacions del sector carni es reuneix amb representants institucionals, associacions i agents empresarials i empresaris de Nigèria
Reunió amb l'Agència de Promoció de Negocis de Nigèria
Reunió de Prodeca amb l'Agència de Promoció de Negocis de Nigèria
{"name":"2022/11/09/12/19/00b3bf60-56be-4f01-bbdd-17fa8c9e23ec.jpg","author":"dacc","type":"0","location":"0","weight":1583507}

Una delegació encapçalada per Ramon Sentmartí, director de Prodeca, una empresa pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, acompanyat de representants de les principals associacions del sector carni de Catalunya, participen del 7 al 10 de novembre en un viatge empresarial a Nigèria i Benín organitzat amb l’objectiu d’explorar les oportunitats comercials per al sector de la carn.

Les entitats sectorials participants en la missió comercial:

·ANAFRIC (Associació Empresarial Càrnica)

  1. FECIC (Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies)
  2. FAC (Federació Avícola Catalana)
  3. Agrupació de Productors d’Ous de Catalunya

Durant l’estada a Nigèria, la delegació s’ha reunit amb la Cambra de Comerç d’Abuja, l’Associació de Cambres de Comerç de Nigèria, la Comissió Nigeriana per a la Promoció de les Inversions, el Ministeri d’Agricultura, el Ministeri de Comerç i importadors i distribuïdors d’alimentació del país. Durant les reunions, s’ha presentat el potencial agroalimentari català i s’han explorat els interessos mutus amb l’objectiu d’explorar les possibilitats de col·laboració en termes comercials.

El viatge finalitzarà a Benín, on la delegació es reunirà amb importadors i distribuïdors d’aquest país de l’Àfrica occidental.

Nigèria, un mercat amb potencial per al sector agroalimentari català

Nigèria és un dels principals mercats de l’Àfrica, amb una població de més de 200 milions de persones. Es preveu un augment rellevant del consum d’aliments de proteïna animal en aquest país per l’increment de la població, que s’estima que es dupliqui els propers 25 anys, i del seu poder adquisitiu mitjà els propers anys.

Amb 11,19 M€ exportats el 2021, Nigèria és el 79è mercat de destinació de les exportacions agroalimentàries catalanes amb una tendència creixent els darrers anys: en comparació l’any anterior, el 2021 es van augmentar les exportacions un 14,31% en valor i un 44% en volum, i els darrers cinc anys s’han incrementat en un 222% en valor i un 73% en volum.

1  

Imatges

Foto 1

Foto 1 1583507

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined