471 empreses a Catalunya d aquest sector que facturen més de 10.400 milions d euros

El sector de les 'smart cities' a Catalunya creix un 7,3% des d'abans de la pandèmia

query_builder   14 novembre 2022 12:30

event_note Nota de premsa

El sector de les 'smart cities' a Catalunya creix un 7,3% des d'abans de la pandèmia

  1. Segons dades d’ACCIÓ fetes públiques amb motiu de l’Smart City Expo World Congress que comença demà a l’Hospitalet de Llobregat actualment hi ha 471 empreses a Catalunya d’aquest sector que facturen més de 10.400 milions d’euros
  2. ACCIÓ ha organitzat reunions que tindran lloc durant el congrés entre més de 1.000 empreses, ajuntaments i administracions públiques d’arreu del món per fer front a reptes vinculats a la innovació i la neutralitat climàtica des de les ciutats
  3. La Generalitat disposarà d’un pavelló a l’Smart City Expo World Congress que acollirà 16 empreses i centres tecnològics catalans que podran presentar la seva tecnologia i conèixer nous socis i clients en l’esdeveniment més important d’aquest sector al món


El nombre d’empreses del sector de les smart cities a Catalunya ha crescut un 7,3% des d’abans de la pandèmia (dades 2021 en comparació amb el 2018, les darreres disponibles). Segons un estudi d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, actualment Catalunya compta amb 471 empreses que treballen en aquest àmbit i que facturen 10.445 milions d’euros, un 7,5% més.

És una de les principals conclusions de l’informe elaborat per ACCIÓ fet públic aquest dilluns amb motiu de la celebració de l’Smart City Expo World Congress que comença demà a l’Hospitalet de Llobregat. Segons aquest document, el sector genera 46.077 llocs de treball a Catalunya, un 2,3% més que abans de la pandèmia.

El sector de les smart cities a Catalunya està format principalment per empreses dedicades a l’entorn urbà (il·luminació, espais verds, equipaments urbans, construcció i materials, etc.), la mobilitat, el medi ambient, la qualitat de vida, l’smart government i la seguretat. Són empreses fabricants de productes (23,1% del total), desenvolupadores de software (22,5%), proveïdores de serveis (14,6%) i consultories (10,8%), principalment. El document recull que el 26% de les empreses del sector són startups i que la majoria (57%) exporten els seus productes i serveis.

L’aparador més gran del món

Amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat d’aquest sector a Catalunya i posicionar-lo a escala internacional, el Departament d’Empresa i Treball, mitjançant ACCIÓ i la secretaria de Polítiques Digitals, i el Departament de Territori comptaran amb un pavelló a l’Smart City Expo World Congress, el congrés més important del món d’aquest àmbit. L’estand acollirà 16 empreses i centres tecnològics que exposaran la seva tecnologia per conèixer nous socis i clients en el congrés més important d’Europa d’aquest àmbit. Es tracta de MOBA, Computer Vision Center (CVC), EURECAT, éKratos, IQU, Barcelona Supercomputing Center, App&Town, SEABOTS, Loops Cloud Computing, EOS Connectivity, Center for Innovation in Transport (CENIT), Lovelymaps, Aonchip, CTTC, SITEP i i2CAT Foundation.

A més, ACCIÓ organitza el Brokerage 2022! Smart City Challenges, el networking central de l’esdeveniment. S’han organitzat reunions entre 1.000 empreses, ajuntaments i administracions públiques d’arreu del món per fer front als reptes urbans vinculats a la innovació i la neutralitat climàtica. Municipis com Londres, Boston, Roma, Tallinn, Cartagena de Indias, Amsterdam o París, entre d’altres, presentaran reptes específics per als pròxims anys, als quals les empreses oferiran les seves solucions. Aquesta actuació està liderada per ACCIÓ, com a node a Catalunya de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea, juntament amb el projecte europeu GOOSE. L’agència també rebrà una trentena de delegacions institucionals estrangeres de països com Argentina, Brasil o Corea del Sud.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat
  2. Facebook @acciocat
  3. Linkedin ACCIÓ
  4. Youtube ACCIÓ
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined