Visita delegació noruega al CECAT

Una delegació noruega visita Protecció Civil per conèixer com es gestionen les emergències a Catalunya

query_builder   15 novembre 2022 12:01

event_note Nota de premsa

Una delegació noruega visita Protecció Civil per conèixer com es gestionen les emergències a Catalunya


Avui dimarts, una delegació de Noruega ha visitat el Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat per tal de conèixer el funcionament del sistema de protecció civil a Catalunya i les millores que s’han introduït en la detecció i gestió de les emergències.

La visita ha estat encapçalada pel subdirector de programes en Protecció Civil, Sergio Delgado. També han participat la responsable de Recerca en Previsió del Risc, Núria Gasulla, la cap del Servei de Tecnologia, Raquel Canet, així com personal tècnic de la Direcció General de Protecció Civil DGPC.

La delegació, formada per una dotzena de persones, estava integrada per representants municipals i empreses noruegues que estan vinculades al projecte europeu RESIST que començarà a principis del 2023 i del qual la DGPC en forma part.

Als assistents se’ls ha explicat el funcionament de la protecció civil a Catalunya i també més concretament la tecnologia que s’utilitza al CECAT, com per exemple els sistemes cartogràfics, els sensors i les sirenes de risc químic.

Durant la visita també s’ha parlat de la gestió i coordinació d’emergències com els incendis forestals, les inundacions o els accidents químics; així com també de les campanyes de sensibilització i de l’atenció a la població en cas d’emergència.

La trobada ha servit per intercanviar experiències entre Catalunya i algunes ciutats noruegues sobre la gestió de les emergències, sobre l’ús de la tecnologia i abordar els principals reptes de futur de la protecció civil.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined