Es tracta de la biòloga Laia Calaf Viñolas, que pren el relleu de Mercè Aniz, que s’ha jubilat aquest 2022


La nova directora del PN Aigüestortes{"name":"2022/11/15/15/15/7fad2667-f71e-411f-8af1-f6f6d36a6e92.jpeg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":113164}

La biòloga Laia Calaf Viñolas és la nova directora del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Calaf pren el relleu en el càrrec a Mercè Aniz, que s’ha jubilat enguany. Calaf és doctora europea en biologia per la Universitat de Barcelona i té un mestratge en alta funció directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Ha treballat en l’àmbit de diversos parcs, com el Parc Natural Posets-Maladeta (Aragó) o el mateix Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i ha acompanyat les ovelles en transhumància en diverses ocasions. També ha estat investigadora a la Fundació Centre d’Estudis Ambientals de la Mediterrània en diversos projectes europeus de restauració forestal i prevenció d’incendis, ha exercit de professora a l’Escola de Tècnics Esportius de la Val d’Aran i de guia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, entre d’altres.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l’únic parc nacional que hi ha a Catalunya. Té 40.852 hectàrees dividides en 14.119 ha de parc nacional estricte, 26.733 de zona perifèrica de protecció i inclou 10 municipis, de quatre comarques, pertanyents a la seva àrea d’influència.


1  

Imatges

La nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i i Estany de Sant Maurici a la seu del Parc

La nova directora del Parc Nacional d'Aigüestortes i i Estany de Sant Maurici a la seu del Parc 113164