1. Edgar Garcia substitueix Miquel Curanta, a qui la consellera Natàlia Garriga ha agraït la feina desenvolupada els darrers quatre anys
  2. La consellera ha destacat l'àmplia experiència que té el nou director en l’impuls d’empreses culturals, i ha ressaltat la feina feta per Curanta
Foto{"name":"2022/11/18/15/04/4c8a1ee7-4615-48ea-8499-be1d09fae50d.jpeg","author":"Arnau Pascual_Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":124156}

El consell general de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha acordat avui el nomenament d’Edgar Garcia Casellas (Barcelona, 1971) com a nou director. Llicenciat en Filologia anglesa, i amb formació específica en gestió d’empreses i organitzacions culturals, és treballador de la casa i exerceix des de 2002 com a director de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial, que té com a principal objectiu promoure la competitivitat de les empreses culturals catalanes des d’un triple vessant: el suport financer, els programes de consultoria empresarial i la capacitació en gestió empresarial, a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE). Enguany ha estat el responsable de la posada en marxa del Pla C*_Cultura pel Clima.

El nou director destaca pels seus 28 anys d’experiència professional al sector cultural i pel seu coneixement d’idiomes, que li han permès treballar en relació constant amb el panorama internacional. Amb anterioritat havia sigut responsable de l’oficina del COPEC a Berlín (Alemanya) i havia treballat a la Berlinale. Com a professional autònom va formar part de l’equip organitzador del Festival de Cinema de Sitges durant 3 edicions i va col·laborar en un variat espectre de projectes relacionats amb el món cultural, des del Sitges Teatre Internacional fins al management i la comunicació en companyies de teatre i dansa.

Garcia ha exercit enguany tres mesos com a director suplent de l’ICEC, i aporta 23 anys d’experiència en l’administració. Té un coneixement transversal dels sectors, i destaca pel seu bagatge a l’hora de posar en marxa i consolidar programes complexos i innovadors d’alta repercussió en les polítiques de l’ICEC.


Miquel Curanta, 4 anys fent de l’ICEC una entitat puntera

Els darrers quatre anys, en què l’ICEC ha estat dirigit per Miquel Curanta, van començar marcats per les pròrrogues pressupostàries fins al maig del 2020, quan, amb l’esclat de la COVID19, es va aprovar un nou pressupost d’urgència per fer front als efectes devastadors de la pandèmia en els sectors culturals. I, finalment, una etapa de creixement iniciada amb l’aprovació dels nous pressupostos a finals del 2021.

Al llarg d’aquest període, i en relació amb l’augment pressupostari del Departament de Cultura, l’ICEC ha crescut (el seu pressupost ha passat dels 54,7 milions d’euros executats el 2019 als més de 105 milions d’euros que es preveu executar enguany) i ha consolidat el seu paper com a ens principal del suport al sector cultural empresarial.

Més enllà de les xifres, en aquests anys l’ICEC ha treballat d’acord amb sis eixos estratègics que estan en línia amb els eixos de treball del Departament de Cultura: la sostenibilitat ambiental, la presència de més dones professionals en les produccions culturals, la mirada cap als públics i l’accessibilitat de la ciutadania a la cultura, el talent emergent, l’emprenedoria cultural i el foment del català. S’ha avançat especialment en la introducció i aprofundiment dels criteris de llengua. També s’ha treballat intensament en la definició del futur Catalunya Media City.


1  

Imatges

La consellera Garriga i el nou director de l'ICEC, Edgar Garcia

La consellera Garriga i el nou director de l'ICEC, Edgar Garcia 471347