1. El cap de l’Execuitu assegura que “tenim molt a dir en els projectes de desenvolupament del xip europeu” i que “volem aportar el nostra gra de sorra per donar resposta als grans reptes europeus i globals existents”
  2. El president ha intervingut en la cloenda de la jornada “Barcelona, capital digital europea”, organitzada per Hill+Knowlton Strategies i que ha comptat també amb la participació de la presidenta del Parlament europeu, Roberta Metsola


El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Rubén Moreno)
El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Rubén Moreno)
{"name":"2022/11/18/16/41/0ccdf265-a80a-4f96-9744-25a850d7b75b.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":112654}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha reafirmat avui la voluntat de Catalunya “d’aportar el nostre gra de sorra” per donar resposta “als grans reptes europeus i globals”, entre ells “la reindustrialització d’Europa”. Aquesta relocalització industrial passa, ha dit el cap del Govern, per“projectes com el desenvolupament del xip europeu”, on “tenim molt a dir”. I ha afegit: tenim la millor proposta per acollir aquests projectes d’inversió i disposem de tots els actius per implementar-lo. Barcelona és la millor ciutat d’Europa per acollir els projectes del xip europeu”.

Pere Aragonès ha fet aquestes declaracions aquest migdia en l’acte de clausura de Encuentros H+K: Barcelona, capital digital europea, un espai de debat organitzat per Hill+Knowlton Stategies, i que ha comptat també amb la participació de la presidenta del Parlament europeu, Roberta Metsola.

Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha insistit que “Barcelona i Catalunya tenen tot el potencial, tots els ingredients, per ser la capital digital d’Europa, i, de fet ja fa temps que estem exercint com a tal”,tot recordant alguns dels principals actius de la ciutat com el fet queés la capital mundial del mòbil, o que acull infraestructures tan destacades com el Barcelona Supercomputing Centre.

El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Rubén Moreno)
El president Aragonès durant la seva intervenció (foto: Rubén Moreno)
{"name":"2022/11/18/16/45/2d323632-5362-4542-8e8f-7b06d8968a67.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":267552}

El president ha remarcat també tot el potencial de Catalunya pel que fa a la seva comunitat empresarial i emprenedora, que ens permet, ha dit, “l’ambició i la capacitat de pensar en gran”. I ha clos les seves paraules ressaltant que la millor manera de contribuir com a país a resoldre els reptes compartits d’Europa és “teixint aliances, generant complicitats i enfortints els consensos” tant en el si de la pròpia societat catalana com a nivell europeu i a nivell global.