· Els detinguts van emprar diferents mètodes a l’hora d’actuar per evitar ser detectats i van sostreure productes per un valor superior de 6.000 euros

· Els agents van detenir dos homes més com a presumptes autors d’un delicte de receptació

· El jutge va decretar per quatre dels detinguts una ordre de prohibició d’accés als establiments d’una reconeguda cadena de supermercats on van succeir la majoria de robatoris

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià- Sant Gervasi de Barcelona van detenir entre el passat 8 i 10 de novembre, sis homes, d’entre 19 i 25 anys, com a presumptes autors de més d’una vintena de robatoris –principalment furts- a supermercats de la capital catalana. Els agents també van detenir dos homes de 26 i 55 anys com a presumptes autors d’un delicte de receptació.

La investigació es va iniciar a principis del mes de gener de 2022 quan es va tenir coneixement d’un primer robatori en un supermercat del districte de Sarrià-Sant Gervasi quan un home va sostreure una caixa d’ampolles de xampany per valor superior a 260 euros. Va accedir per l’establiment i va entrar al magatzem, i seguidament va obrir la porta d’emergència on va facilitar la mercaderia sostreta a un altre individu, per tornar a l’interior del supermercat i passar per línia de caixa adquirint una ampolla d’aigua.

Durant els mesos posteriors i fins a final de novembre d’enguany es van produir successius robatoris comesos a establiments d’alimentació de la capital catalana –la majoria en una reconeguda cadena de supermercats- amb un total de més de vint fets consumats.

Els detinguts actuaven d’una forma heterogènia a l’hora de realitzar els robatoris. En algun dels casos els lladres entraven al magatzem de la botiga i agafaven roba dels treballadors per passar inadvertits o fins i tot accedien per la porta d’emergència als magatzems i fugien amb la mercaderia per aquest mateix accés. En altres, s’amagaven la mercaderia entre la roba o en motxilles i quan arribaven a línia de caixa pagaven un altre producte de poc valor per passar el més inadvertits possibles. Els lladres furtaven principalment begudes alcohòliques, grans quantitats de cafè, articles d’higiene personal, begudes energètiques, llaunes de conserves o darrerament productes nadalencs.

Amb totes les informacions i amb la resta de gestions realitzades per part dels investigadors, com ara el visionatge de les imatges de videovigilància, es va establir durant les darreres setmanes un dispositiu de seguiment i vigilància dels presumptes autors dels fets.

D’aquesta manera, el passat 8 de novembre els agents van detenir tres dels lladres quan es trobaven en un petit supermercat del districte de Sant Andreu on venien la mercaderia sostreta. El mateix dia els mossos van detenir dos homes que regentaven dos petits supermercats a Barcelona com a presumptes autors d’un delicte de receptació. Entre el 9 i 10 de novembre, també van arrestar tres homes relacionats amb els robatoris als comerços.

Els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Cal ressaltar que, en el cas de quatre dels arrestats, el jutge va decretar una ordre de prohibició d’accés als establiments de la reconeguda cadena de supermercats on van tenir lloc la majoria de robatoris. Un dels detinguts està relacionat amb 16 dels més d’una vintena de fets consumats, i la resta amb 13, 8 i 7 fets, respectivament.

2  

Imatges

Furts a supermercats BCN

Furts a supermercats BCN 271239

Furts a supermercats BCN 02

Furts a supermercats BCN 02 551022