Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta del Pla VENTCAT

query_builder   22 novembre 2022 18:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil dona per finalitzada l'Alerta del Pla VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat dona per finalitzada l’alerta del Pla d’emergències per ventades VENTCAT, un cop finalitzat l’episodi de ventades més intenses sense generar incidències importants.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s’ha superat el llindar d’intensitat a:

  1. Portbou: 133,6 km/h.
  2. Font-rubí: 111,2 km/h.
  3. Mas de Barberans: 110 km/h.
  4. El Perelló: 103 km/h.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 182 trucades per incidències derivades del vent. Per comarques les trucades, les trucades s’han fet des del Barcelonès 74, Baix Camp 24,Vallès Occidental 16, Baix Llobregat 14, Tarragonès 13, Baix Penedès 9, Baix Ebre 6, Garraf 6, Alt Camp 5 i Alt Penedès 5. Per municipis, les trucades s’han fet des de Barcelona 65, Reus 14, Tarragona 9, Terrassa 8, Calafell 6, Cambrils 5, Badalona 4, Sant Pere de Ribes 4, L’Hospitalet de Llobregat 3, Nulles 3, Roquetes 3 i Rubí 3.

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de l'inici de l'episodi de vent un total de 126 serveis.

La major part dels serveis han estat causats per objectes caiguts a la via i sanejaments de façana, així com per retirar elements no assegurats, netejar calçades i atendre possibles perills de despreniments.

Per demarcacions, la Regió d'Emergències que més actuacions ha requerit ha estat Tarragona, amb 40 serveis. A la Regió d'Emergències Metropolitana Sud s'han atès 36 serveis, mentre que a la Nord, 27. A la Regió de les Terres de l’Ebre s’han atès 9 serveis. A la Catalunya Central s’han atès un total de 6 serveis. Tant a la Regió d'Emergències de Girona com a la de Lleida s'han atès 4 serveis respectivament.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined