Participa donant el tret de sortida al Gran Recapte en un acte al Mercat de la Barceloneta

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, ha cridat a fer “una gran aliança de país, amb empreses, sector públic i tercer sector per combatre la pobresa”, donant suport al Gran Recapte, que comença avui, però també la resta de l’any, i especialment davant aquest hivern. Sobre la iniciativa del Banc dels Aliments, el conseller ha destacat que expressa “un intangible imprescindible contra la pobresa: el compromís del teixit social del país, del voluntariat i de les persones que assumeixen les seves responsabilitats vers els altres, posant en la pràctica el valor de la fraternitat”.

Voluntàries conversen amb el conseller i amb el president i el director del Banc dels Aliments de Barcelona{"name":"2022/11/25/11/26/4eacdc68-6327-433f-b2a8-c99b0aa1cf7e.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":227844}

Campuzano ha participat en l’acte del tret de sortida del Gran Recapte, al Mercat de la Barceloneta, a Barcelona, juntament amb el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, i el tinent d’alcalde d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni Cuadrado. En representació d’entitats del barri, hi han participat la responsable de l’Església Evangèlica Baptista de la Barceloneta, Mari Carmen Llorca Morales, i la responsable d’O.S. Santa Lluïsa Marillac, Núria Martínez. La comitiva ha visitat el mercat, on ha saludat persones voluntàries que faran possible el punt de recollida de l’establiment.

“Afrontem un hivern difícil i complicat. A més de la crisi per la guerra d’Ucraïna, arrosseguem encara les ferides de la crisi del 2010, les conseqüències de la crisi de la Covid, i tenim problemes estructurals de pobresa previs, singularment el de la pobresa en la infància”, ha assenyalat el titular de Drets Socials. “Això expressa una feblesa de l’estat del benestar, i la resposta dependrà de les polítiques públiques que es facin per donar suport a famílies amb fills”, sobre la qual cosa ha criticat que l'Estat espanyol és l’únic de la Unió Europea que no té una prestació universal per la criança de fills sòlida, mentre que la resta d’estats amb taxes de pobresa inferiors sí que en tenen. “Necessitem reforçar les polítiques de l’atenció a la infància”, ja que les conseqüències s’allarguen durant tota la vida.

Les autoritats conversen amb voluntàries d'un punt de recollida{"name":"2022/11/25/11/31/561e6fc6-c3c4-4270-bb92-7db0ef4d71b1.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":197746}

El Departament, amb el Gran Recapte

El conseller ha anunciat que en els propers dies es tancarà un nou acord de la conselleria que lidera amb el Banc dels Aliments. El Departament de Drets Socials col·labora amb els Bancs dels Aliments de Catalunya amb diferents subvencions, que aquest 2022 arriben a gairebé 700.000 euros. L’objectiu és donar suport a la recaptació d’aliments al llarg de l’any, així com pel suport a la vulnerabilitat social que realitzen. A més, aquesta quantitat inclou una subvenció per fer actuacions de difusió i sensibilització per aconseguir recaptar aliments per diferents vies, com la sensibilització a les empreses, a través de la responsabilitat social corporativa, i a les escoles, així com la mobilització ciutadana i del voluntariat, incloent-hi el Gran Recapte de manera específica.

Fotografia de família de representants de les institucions, entitats i empreses participants{"name":"2022/11/25/11/29/3cc22f52-3c7c-4596-ab40-3f7645b3e923.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":253763}

L’edició d’enguany recupera la recollida física d’aliments, que es va aturar per la pandèmia de la Covid. Així, el Gran Recapte serà en format mixt i es simultaniejaran les donacions físiques amb donacions monetàries virtuals. Els 3,6 milions d’euros aconseguits durant la passada edició van permetre adquirir aliments com oli, llet, conserves, peix, carn i ous.

4  

Imatges

Punt de recollida en un supermercat

Punt de recollida en un supermercat 227844

Punt de recollida dins el mercat

Punt de recollida dins el mercat 197746

Foto de família

Foto de família 253763

El conseller intervé a l'acte

El conseller intervé a l'acte 154863